на живо

Вижте сензационния гол директно от ъглов удар на Хоакин от "Бетис" (ВИДЕО)

"Зелено-белите" изпуснаха победата срещу "Валенсия", въпреки че водеха с 2:0

btvnovinite.bg

Невероятен гол от ъглов удар на ветерана Хоакин Санчес украси първия полуфинален мач за Купата на Краля между "Бетис" и "Валенсия". Двубоят на "Бенито Виямарин" завърши 2:2, въпреки че отборът на домакините имаше преднина от 2:0.

По-чистите голови ситуации през първото полувреме бяха създадени от "прилепите", но вратарят на "Бетис" Жоел Роблес направи фантастични спасявания след удари на Родриго и Санти Мина. Отборът на Кике Сетиен нанесе своя удар секунди преди почивката. Лорен Морон отбеляза с глава след разбъркване в наказателното поле на гостите.

37-годишният Хоакин Санчес вдигна над 57 000 зрители по трибуните на крака с изключителното си изпълнение от корнер в 54-ата минута, когато прати топката зад голлинията. Видео технологията помогна в ситуацията на главния съдия Карлос дел Серо Гранде, тъй като в първия момент се създаде впечатление, че вратарят Жауме Доменек прави спасяване.

В 70-ата минута Денис Черишев вкара изключително важен гол за "Валенсия" след асистенция на влезлия като резерва Кевин Гамейро. Руският национал удари напречната греда малко преди да изтече редовното време. "Прилепите" все пак стигнаха до равенството в 92-ата минута, когато се разписа Гамейро след чудесно взаимодействие с Родриго.

Резултатът 2:2 дава предимство на "Валенсия" преди реванша на "Местая", който ще се играе на 28 февруари. Двубоя може да гледате пряко по RING и на VOYO.