на живо

Вратар вкара гол с глава в последната минута и вгорчи дебюта на Гатузо в "Милан" (ВИДЕО)

"Беневенто" спечели историческа първа точка в Серия "А"

Reuters

Неизвестният вратар Алберто Бриньоли придоби световна популярност в мига, в който изравни резултата за тима си "Беневенто" срещу "Милан". 26-годишният футболист вкара в 95-ата минута на двубоя от 15-ия кръг на Серия "А" и по този начин попречи на Дженаро Гатузо да тръгне с победа като треньор на "росонерите". Голът на Бриньоли е още по-значим за клуба, тъй като донесе историческа първа точка на "Беневенто" в италианския елит.

Резултатът на стадио "Чиро Вигорито" бе открит в 38-ата минута, когато Джакомо Бонавентура се разписа с глава. Домакините изравниха в началото на второто полувреме. Младият румънец Джордже Пушкаш откри головата си сметка в Серия "А", след като се оказа най-съобразителен в наказателното поле след ефектно спасяване на Джанлуиджи Донарума.

Никола Калинич възстанови преднината на "Милан" 7 минути по-късно, когато вкара с глава след асистенция на Франк Кесие. Развръзката настъпи в заключителните секунди. Вратарят Бриньоли засече с плонж центриране на Данило Каталди и прекъсна серията на "Беневенто" от 14 поредни загуби.