на живо

Вратарят на Милан получи гол от Халите (ВИДЕО)

В мача имаше още пропусната дузпа, гол със задна ножица и обрат

Getty Images/Guliver Photos

Милан позволи на Сасуоло да го измести от шестото място в Серия "А", което в края на сезона би могло да даде право на участие в Лига Европа. "Неровердите" победиха изпадналия вече Верона с 1:0, а "росонерите" завършиха 3:3 срещу Фрозиноне на собствен терен. Това бе трети пореден мач без победа за новия треньор на миланския гранд Кристиян Броки.

Фрозиноне, от чийто титулярен състав отсъстваше българският национал Александър Тонев, започна по-агресивно двубоя и поведе във втората минута с гол на Лука Паганини. След 15-ата минута футболистите на Милан наложиха надмощие и започнаха да създават положение след положение пред вратата на гостуващия тим. Вратарят на "канарчетата" Франческо Барди обаче отчая "росонерите" със серия от зрелищни спасявания.

Отборът на Роберто Стелоне нанесе втори удар по амбициите на Милан в края на полувремето. Оливер Крагл изненада вратаря на домакините Джанлуиджи Донарума с коварно изпълнение на пряк свободен удар от над 30 метра и Фрозиноне поведе с 2 гола разлика за първи път в историята си в гостуване от Серия "А".

"Росонерите" наложиха натиск в първите минути на второто полувреме и получиха право да изпълнят дузпа в 48-ата минута. Марио Балотели застана зад топката, но изстрелът му бе отразен от бившия му съотборник от школата на Интер Барди. Две минути по-късно вратарят на Фрозиноне обаче допусна груба грешка, от която се възолзва Карлос Бака. Колумбиецът вкара един от най-лесните голове в кариерата си, разписвайки се за 1:2.

Много скоро след това Федерико Дионизи възстанови преднината от две попадения на гостите. 28-годишният нападател не сгреши сам срещу Донарума, след като преди това защитникът на Милан Алекс се бе разминал с топката.

"Червено-черните" хвърлиха всички сили в атака. В 74-ата минута резервата Лука Антонели намали на 2:3 с акробатично изпълнение. Това се случи няколко секунди, след като защитникът се бе появил в игра. В първата минута на добавеното време бранител на Фрозиноне спря с ръка удар на Балотели и съдията Давиде Маса даде втора дузпа на "росонерите". Барди не успя да отрази удара от бялата точка на Жереми Менес, който оформи крайния резултат.

В последните секунди Балотели можеше да донесе победата на тима си, но мощният му изстрел се отби в напречната греда.