на живо

Всички (противникови вратари) обичат Един Джеко (ВИДЕО)

Мачът между "Фиорентина" и "Рома" бе решен от нередовен гол (ВИДЕО)

БГНЕС

"Фиорентина" победи "Рома" за първи път от 4 години насам в мач от Серия "А". "Виолетовите" се наложиха с 1:0 с гол на Милан Бадел на стадио "Артемио Франки". При попадението обаче имаше засада на съотборника на Бадел Никола Калинич. Заслуга за първата шампионатна загуба на "вълците" от януари насам имаше и Един Джеко, който продължи да обогатява колекцията си от фрапантни пропуски.

Преди почивката босненският национал два пъти не успя да уцели вратата на Чиприян Тътърушану от много изгодни стрелкови позиции. В средата на полувремето Джеко поиска и дузпа за нарушение на Ненад Томович, но Рицоли прецени, че сръбският бранител не е фаулирал нападателя.

"Фиорентина" заигра по-активно в началото на втората част. Вратарят на "Рома" Войчех Шченсни отрази опасен изстрел на Хървойе Милич, а Калинич не успя да се разпише с глава от границата на вратарското поле след изпълнение на корнер.

В 78-ата минута в игра за римляните се появи 39-годишният Франческо Тоти. Две минути по-късно той изведе отлично Алесандро Флоренци, който подаде на Раджа Наинголан в наказателното поле. Изстрелът му обаче се отби в дясната греда.

Много скоро след това "Фиорентина" нанесе своя удар. Далечен изстрел на Бадел намери долния десен ъгъл на вратата, пазена от Шченсни и "виолетовите" поведоха. Страничният съдия обаче не сигнализира на Рицоли, че намиращият се в засада Калинич пречеше на видимостта на вратаря на "Рома".

До края на мача най-чистото положение за изравняване на резултата се откри пред Стефан Ел Шаарауи. Неговият изстрел от малък ъгъл обаче бе спасен от Тътърушану.

"Рома" допусна втората си загуба под ръководството на Лучано Спалети, докато "Фиорентина" се наложи над римския отбор за първи път от април 2012 година. "Вълците" пропуснаха възможността да се изравнят на върха в класирането с "Наполи" и останаха трети. Тимът на Пауло Соуза се изкачи на осмата позиция в класирането.