на живо

Всичко или нищо! Българските волейболистки излизат на осминафинал срещу Швеция

Гледайте мача от европейското първенство пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg от 20:30 ч.

Всичко или нищо! Българските волейболистки излизат на осминафинал срещу Швеция

Всичко или нищо! Победа или отпадане! Европейското първенство по волейбол за жени навлиза във фазата на елиминациите, а българският национален отбор продължава да мечтае. 

След страхотното си представяне в групата, в която завършиха на първо място, момичетата на селекционера Иван Петков се стремят към още и още. И днес трябва да докажат, че могат да го постигнат. 

В 20:30 ч. започва осминафиналът от първенството на Стария континент между България и Швеция. Мача може да гледате пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg.

Снимка: Lap.bg

Родните "лъвици" доказаха, че знаят как да печелят и лесни, но и изключително трудни и напрегнати мачове. Последната им среща - победата над Полша, накара всички да мечтаем за медал и да си припомняме мачове от преди 20 години, когато европейското първенство отново беше у нас. Тогава българките завоюваха бронз.

Но всичко по реда си! Първо за тима предстои осминафинал. Съперникът е Швеция. Тим, който не би трябвало да затрудни вдъхновените български волейболистки, но не трябва и да ги успокоява. 

Снимка: CEV

От другата страна на мрежата срещу "лъвиците" ще застане отбор с 2 победи и 3 загуби. Шведките имат в състава си най-резултатната волейболистка до тук на европейското първенство - Изабеле Хаак. Активът ѝ е впечатляващ! Тя прави средно по 7,8 точки на гейм!

Снимка: CEV

Едва ли обаче шведката ще уплаши българските представителки. Иван Петков доказа, че е успял да съчетае перфектно качества, опит и ентусиазъм!

Зад гърба си пък българките имат пловдивската публика! А тя няма как да бъде подценявана от когото и да е!

Снимка: CEV

При успех "лъвиците" ще играят отново в Града под тепетата на четвъртфинал на 31 август. Техни съпернички ще са представителките на Нидерландия или Германия. Този осминафинал може да гледате пряко по RING от 17:30 ч. днес (28 август).

Време е за елиминации! Време е за нов триумф! 

Гледайте България - Швеция, пряко по RING, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 20:30 ч. днес!