на живо

Ювентус срещу Наполи в схватка за Скудетото (ВИДЕО)

21:30 часа по bTV Action

bTV

Два отбора са над всички в Серия "А” през този сезон. Шампионът Ювентус започна кампанията лошо и до 10-ия кръг имаше 3 победи, 3 равенства и цели 4 загуби, а мнозина предричаха, че "бианконерите” няма да защитят титлата си.

Три месеца и половина по-късно възпитаниците на Масимилиано Алегри се намират в серия от 14 поредни победи и изостават само на 2 точки от лидера Наполи.

А какво можем да кажем за "адзурите”? Наполи тръгна слабо при назначения през лятото Маурицио Сари. Специалистите се осъмниха в треньорските му качествата и дори се твърдеше, че той не е за толкова голям отбор. Сари обаче смълча критиците. В момента Наполи играе страхотен футбол, може би най-атрактивния в цяла Европа.

Снимка: Getty Images

"Партенопейте” станаха зимен шампион на Италия в началото на януари, а оттогава не отстъпват върха.

Довечера на "Ювентус Стейдиъм” предстои сблъсък на титани. Този мач може сериозно да наклони везните в полза на единия от двата отбора в битката за Скудетото.

Двубоят е с начален час 21:45 и може да го проследите пряко по bTV Action. Студиото преди срещата започва в 21:30 часа.

Наполи и Юве се срещнаха за последно на 26 септември миналата година, когато неаполитанците спечелиха с 2:1 на своя "Сан Паоло”. Тогава за домакините се разписа звездното дуо – Лоренцо Инсиние и Гонсало Игуаин, а за Юве вкара Марио Лемина.

Сега обаче арена на битката ще бъде торинската крепост "Ювентус Стейдиъм”. "Старата госпожа” има само една загуба у дома през настоящата кампания – от Удинезе на откриването (0:1).

Днес освен спор за първото място, двубоят ще е и дуел между Сари и Алегри, както и между голаджиите Игуаин и Дибала. Последните са участвали съответно в 26 и 21 от попаденията на отборите си. Гонсало Игуаин има стряскащите 24 гола в 24 мача, а Пауло Дибала 13 в 23. Нападателят на Наполи обаче има само 2 асистенции, докато Дибала е направил 8 голови подавания.

Наполи няма кадрови проблеми преди срещата с Юве. Не можем да кажем същото за торинци. Наставникът на "бианконерите” Масимилиано Алегри няма да може да разчита на Сами Кедира, Марио Манджукич, Мартин Касерес и Куадуо Асамоа, които са в лазарета от дълго време. Тази седмица обаче Юве понесе нов тежък удар, след като стана ясно, че и Джорджо Киелини е аут.

Така Алегри може да смени любимото си 3-5-2 с 4-4-2. Намиращите се в отлична форма Хуан Куадрадо и Пол Погба може да започнат на двата фланга, а Пауло Дибала и Алваро Мората да са дуото в атака.

Очаквани стартови състави:

Ювентус (4-4-2): Буфон - Лихтщайнер, Бардзали, Бонучи, Евра - Куадрадо, Стураро, Маркизио, Погба - Мората, Дибала

Наполи (4-3-3): Рейна – Хисай, Албиол, Кулибали, Гулам – Алан, Жоржиньо, Хамшик – Калехон, Инсиние, Игуаин