на живо

За 4 минути "Рома" прекърши крилете на "Лацио" (ВИДЕО)

"Римските вълци" спечелиха дербито на столицата с 2:1

"Рома" се върна на трона на Рим след победа в дербито срещу "Лацио" с 2:1. Това беше първи мач за "джалоросите" без емблемата на клуба Франческо Тоти. Легендата беше на трибуните в новата си роля и беше зарадван от бившите си съотборници с успеха на "Олимпико".

През първото полувреме липсваха чисти голови положения. Единствената по-сериозна опасност създаде Един Джеко. Босненецът стреля от въздуха след ъглов удар, а Томас Стракоша демонстрира уникален рефлекс. Двата отбора бяха предпазливи в действията си на терена и това доведе до логичното 0:0 след 45 минути игра.

Втората част започна шеметно за "Рома". В 49-тата минута Александър Коларов беше фаулиран в наказателното поле от Бастос и съдията Джанлука Роки отсъди дузпа. Зад топката застана Диего Пероти, който традиционно не бърка. Не го направи и в този случай. Само 4 минути по-късно Раджа Наинголан получи твърде голямо пространство в средата на терена, напредна и шутира. 2:0 за "Рома" и "бианкочелестите" бяха в нокдаун. Символичните домакини не успяха да се възползват от това и да вкарат трети гол, с който да си гарантират трите точки.

Вместо това, в 72-рата минута "Лацио" се върна в мача. Костас Манолас игра умишлено с ръка в наказателното поле и макар в началото Роки да не забеляза това, в употреба влезе видео асистент рефера. След известно забавяне съдията показа бялата точка. Това беше седма дузпа в последните 14 мача между двата отбора. Чиро Имобиле отбеляза 15-тия си гол за сезона в Серия "А" и вдъхна надежда на "орлите". Въпреки натискът им в последвалите минути, играчите на Симоне Индзаги не успяха да затруднят Алисън и трябваше да приемат загубата.

Това е 54-та победа за "Рома" в дербито срещу "Лацио" в Серия "А".