на живо

Загуба и няколко "жертви" за "Рома" преди мача с "Интер"

Тимът на Жозе Моуриньо загуби от "Болоня"

Getty Images

Италианският футболен "Рома" допусна загуба с 0:1 от "Болоня" в среща от 15-ия кръг на Серия "А". "Вълците" на Жозе Моуриньо не показаха нищо впечатляващо и не успяха да запишат трети пореден мач без поражение. 

Елегантен гол на шведа Матиас Сванберг извън наказателното поле донесе минимална победа за отбора на Синиша Михайлович. Силен мач за "Болоня" направи вратаря Лукаш Скорупски, който се отличи с няколко блестящи спасявания след удари на Тами Ейбрахам.

Снимка: Getty Images

Треньорът на "Рома" Жозе Моуриньо обаче ще трябва да се лиши от най-резултатния си футболист за сблъсъка с "Интер" през уикенда, тъй като англичанинът ще бъде наказан за натрупани жълти картони.

Същата съдба ще има и Рик Карсдорп, а Стефан Ел Шаарауи напусна терена контузен.

Снимка: Getty Images

Няколко дни след двубоя срещу "нерадзурите", на "вълците" им предстои гостуване в София за мача от Лигата на Конференциите срещу ЦСКА. Двубоя на 9 декември ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 19:00 ч.

В другите мачове от кръга "Милан" победи категорично "Дженоа" с 3:0, "Сасуоло" и "Наполи" направиха 2:2, а "Интер" се наложи с 2:0 над "Специя".

Тагове:

Рома Болоня