на живо

"Фиорентина" - "Наполи" в здрава битка на "Артемио Франки"

Два мача от Серия А пряко в каналите на bTV Media Group

БГНЕС

Двата мача от 18-я кръг на италианската Серия А пряко в каналите на bTV Media Group тази вечер.

"Фиорентина" приема "Наполи" от 21:45 ч., а двубоят ще бъде излъчен пряко по спортния ни канал RING. По същото време на Voyo.bg е "Рома" - "Киево".

"Виолетовите" и техният треньор Паоло Соуса са под напрежение след двете последователни загуби от "Дженоа" (0:1) и "Лацио" (1:3). Освен това защитата на "Фиорентина" се представя доста слабо и допусна 10 гола в последните 5 мача. Тимът от Флоренция за момента не оправдава очакванията, като се намира на 8-та позиция във временното класиране след изиграването на 17 мача и е с актив от 26 точки, с 1 повече от 9-тия "Торино" и 10-тия "Киево", но пък може да се похвали, че от началото на сезона няма загуба у дома.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На пътя на "Фиорентина" застава "Наполи", който е без поражение от 29-ти октомври, когато шампионът "Ювентус" се наложи над "неаполитанци" с 2:1. "Небесносините" пък могат да се похвалят с убийствена ефективност в атака, след като реализираха 16 гола в последните си 5 срещи и допуснаха едва 5 попадения в собствената си врата.

При евентуална победа "Наполи" ще остане в борбата за 2-то място, където в момента се е настанил отборът на "Рома". 

Последната среща между "Фиорентина" и "Наполи" завърши 1:1, като и двамата голмайстори от въпросния двубой вече се състезават за други отбори - Маркос Алонсо носи екипа на "Челси", а Гонзало Игуаин е в "Ювентус".

Снимка: Getty Images

"Рома" приема "Киево" на "Стадио Олимпико", а срещата ще бъде изтинско изпитание за футболистите на Лучано Спалети, които допуснаха минимална загуба в предния кръг от големия си конкурент за титлата "Ювентус". 

Срещу "летящите магарета" ще играят белгийският национал Раджа Наинголан и 40-годишният Франческо Тоти, но извън групата остана Даниеле де Роси. Аут поради контузии са Алесандро Флоренци, Костас Манолас и Леандро Паредес.

"Вълците" се отдалечиха на 7 точки от първото място в Италия и затова победата срещу "Киево" е задължителна. В същото време "Наполи" и "Лацио" дишат във врата на "Рома".