на живо

"Жирона" даде сериозен отпор на "Атлетико" за Купата на Краля (ВИДЕО)

Без няколко основни играчи каталунците стигнаха до 1-1

"Жирона" даде сериозен отпор на "Атлетико" за Купата на Краля (ВИДЕО)

"Жирона" и "Атлетико" Мадрид завършиха 1-1 в първи осминафинален мач от турнира за Купата на Краля. На "Естадио де Монтиливи" гостите поведоха след удар на Антоан Гризман в 9-та минута и рикошет в гредата и в тялото на вратаря Горка Ираисос. В 34-та минута обаче Антони Лосано вкара изравнителен гол за "Жирона".

Скромният тим от Каталуния, воден от Еузебио Сакристан бе излязъл без 4-ма от основните си играчи, начело с голмайстора си Кристиан Стуани. "Атлетико" пък бе предимно с титулярите и това изглеждаше, че ще даде пряк ефект още от началото. 

"Дюшекчиите" поведоха с първото си сериозно стигане до наказателното поле и водеха инициативата в първия половин час от мача. Постепенно обаче "Жирона" вдигна темпото и след като няколко пъти застраши вратата на Адан, в 34-та минута удар на Антони Лосано се оказа неспасяем за стража.

Минути след това хондураският футболист Лосано с глава прати топката в напречната греда, а до края на първата част "Атлети" почти не излезе от половината си.

През втората част гостите заиграха много по-активно, но няколко положения бяха пропуснати от Никола Калинич, а вратарят се справи добре и при други възможности за "дюшекчиите". Най-чистият шанс за "Жирона" след почивката бе пропуснат от Сейду Думбия.

Реваншът на "Естадио Метрополитано" е на 16 януари.