на живо

„Интер” – „Юве”, Икарди - Игуаин

Дерби с печат „Аржентина”

Мауро Икарди ще получи възможност да разочарова аржентинския си съотборник Гонсало Игуаин в предстоящия сблъсък от Серия А между "Интер" и "Ювентус" в неделя. Именно Игуаин остава в светлината на прожекторите, след като през миналия сезон отбеляза рекордните 36 гола за "Наполи" и след това потегли към Торино с третия най-скъп трансфер в историята на футбола.

Представянето на Икарди обаче също не е за пренебрегване. 23-годишният нападател стана голмайстор на шампионата преди две години с 22 попадения, а през миналата кампания бе №1 за "Интер" с 16. Освен това заслужи и капитанската лента. Въпреки това по-често присъства на клюкарските, отколкото на спортните страници. Причината е очевидна - негова съпруга е аржентинската телевизионна звезда Уанда Нара. За капак Мауро е редовно пренебрегван в националния отбор на родината си, за който е записал само един мач през 2013 г.

"Хората говорят за националния тим твърде много - обяви Икарди. - Това все пак са решения на селекционера. Знаем какво направих миналата година, надявам се сега да постигна още повече".

Игуаин и Икарди се разписаха по три пъти в първите три кръга.

Неделното дерби ще предложи солиден тест на "Интер", който безспорно разполага с един от най-силните състави в Серия А, но потегли твърде тромаво и спечели едва 4 точки. "Юве" върви по шампионския си график с 9 пункта и гледа уверено към шестата си поредна титла. "Съперникът е в ролята на фаворит, но ние също се подсилихме с някои отлични футболисти", убеден е Икарди.

Неговият тим няма победа в последните си 7 срещи с "Ювентус" в Серия А, но може да се похвали със звучно 3:0 в полуфиналите за купата през миналия сезон. В крайна сметка обаче Старата госпожа се смя последна, след като спечели реванша със същия резултат, а в последствие продължи след дузпи.

Не пропускайте вълнуващото дерби в ефира на RING и на онлайн платформата VOYO.

Ето кои други мачове от четвъртия кръг ще излъчваме пряко:

Петък, 16 септември

"Сампдория" - "Милан", 21:45, RING и VOYO

Събота, 17 септември

"Наполи" - "Болоня", 21:45, RING и VOYO

Неделя, 18 септември

"Кротоне" - "Палермо", 16:00, RING и VOYO

"Интер" - "Ювентус", 19:00, RING и VOYO

"Фиорентина" - "Рома", 21:45, RING и VOYO