на живо

Джокович: В Австралия ме държаха в затвор, не можех да отворя прозореца

Изведнъж се превърнах в политически случай, който застраши света, споделя Ноле

 

Най-добрият сръбски тенисист Новак Джокович продължава участието си на Мастърса в Рим, след като в неделя отстрани първата ни ракета Григор Димитров.

Снимка: Reuters

Новак говори и с медиите за първи път от много време за изтезанията в Австралия, войната в Украйна и ситуацията с ваксините.

"Не съм антиваксър и никога не съм казвал, че съм. Аз съм за избора, защитавам свободата на избора, свободата да решаваш какво инжектираш в тялото си и какво не.

Веднъж го обясних на BBC, след като се върнах от Австралия, но след това премахнаха от интервюто ми много изречения. Тези, които не бяха удобни. Така че повече никога не съм говорил за тази история.

Снимка: Reuters

Бях в държан в затвор. Не можах да отворя прозореца. Останах по-малко от седмица, но намерих там млади хора, бежанци от войната, които бяха от много дълго време вътре.

Моят случай послужи да ги осветли, почти всички бяха оправдани и това ме утешава. Един млад сириец беше там от 9 години. Сега е в САЩ. Когато се върна това лято, искам да го намеря отново и да го видя на US Open.