на живо

Йелена Джокович: Като жена, не трябва да надигаш глас

Любимата на Новак разказа за трудностите на това да бъде съпруга на един от най-великите спортисти

Йелена Джокович: Като жена, не трябва да надигаш глас

Йелена Джокович разказа за всичките си трудности на това да бъде съпруга на един от най-популярните спортисти в света. Жената на Новак сподели, че иска да покаже смелост, признавайки и лошите страни на брака.

"Опитвах се да се състезавам с него, защото си казвах, че аз също заслужавам, че не получавам достатъчно признание за това, което правя, защото голяма част от моята работа е зад кулисите", разказа Йелена, цитирана от TennisKafe.

Снимка: Instagram

"Егото ми водеше война, това е една вътрешна битка, защото чувствах, че мога да покажа повече, но трябва да правя всичко не под светлината на прожекторите".

Йелена, която е майка на две деца, говори и за стереотипите, които е трябвало да пребори:

"Като жена, не трябва да надигаш глас, не трябва много да се показваш. Това е стереотипът за жена на спортист. Как трябва да изглежда, как трябва да се държи....

Радвам се, че не съм такава, но е трудно, защото хората ме съдеха за това каква съм".

Снимка: Instagram

"Сигурно е трябвало да се интересувам от мода и как изглеждам, това не ме вдъхновява. Трябваше да си създам мое място и да се докажа".

През годините Йелена е била неизменно до рекордьора по Мейджър титли, като е преодолявала с него най-трудните моменти в кариерата му.

Снимка: Getty Images

"Исках да покажа, че не съм просто гадже или просто жена, да седна някъде доволно и да се усмихна", споделя още тя.