на живо

С 6 милиона по-богат: Синер №1 и при шейховете!

Рафа Надал си тръгна със златна ракета от Рияд

Reuters
 

Дни след като спечели Мастърса в Шанхай, Яник Синер ликува и на турнира в Саудитска Арабия, побеждавайки на финала Карлос Алкарас - 6:7(5), 6:3, 6:3.

Синер, който си тръгва от Рияд с 6 милиона долара по-богат, пласира повече асове (5/2) и печеливши удари (23/20), като в същото време направи по-малко двойни (0/2) и непредизвикани грешки (14/16).

Снимка: Reuters

Лидерът в ранглистата спечели 71% от точките си на първи сервис (52/73) и оползотвори пет от 13-те си възможности за пробив (38%), докато Алкарас реализира и двата брейкпойнта, които се откриха пред него.

По-рано Новак Джокович надигра Рафаел Надал с 6:2, 7:6(5) в мача за трето място на турнира Six Kings Slam.

 

След двубоя на Матадора от Манакор, който ще сложи край на кариерата си през ноември, бе връчена златна ракета от организаторите на милионния турнир.

Снимка: Reuters

"Искам да благодаря на всички, бяха невероятни дни. С Джокович беше страхотно съперничество през годините. Той ми помогна да надскоча границите си в продължение на близо 15 години. Без него нямаше да бъде играчът, който станах", каза след мача Надал, обръщайки се към един от най-големите си съперници.

Снимка: Reuters

"Надявам се, че ще имаме възможност да седнем заедно на плажа на по чаша и да разсъждаваме върху живота", отдаде почит Джокович към испанската легенда.