на живо

Гол от корнер насочи "Реал" към трофей (ВИДЕО)

Отборът на Зидан победи "Валенсия" с 3:1 и ще спори за Суперкупата на Испания

Гол от корнер насочи "Реал" към трофей (ВИДЕО)

"Реал Мадрид" се приближава до първия си трофей за 2020-та. Тимът на Зидан се наложи над "Валенсия" с 3:1 в полуфинал за Суперкупата на Испания и ще играе на финала в неделя. Турнирът е в изцяло нов формат и се провежда в Саудитска Арабия. За участието си "Реал" ще получи 7 милиона евро. Толкова ще прибере и "Барселона". Каталунците срещат "Атлетико" Мадрид в другия полуфинал, който ще се предава утре пряко по bTV Action от 21:00 ч. "Дюшекчиите" ще получат 4 милиона евро, а "Валенсия" едва 2,7 милиона. Именно поради това клубът се обърна към съда, за да търси по-голяма сума от Испанската федерация.

"Прилепите", които са носители на Купата на Испания за миналия сезон не предложиха атрактивния и офанзивен футбол, който им носеше успех през този сезон. Изненадващо треньорът Алберт Селадес остави на пейката голмайстора Макси Гомес и това се отрази пагубно на атаката на валенсианци.

Снимка: БГНЕС

Зидан не можеше да разчита на контузените Еден Азар и Карим Бензема, а Гарет Бейл е болен и не пътува за Саудитска Арабия. На върха на атаката беше Лука Йович, който и след 16-ия си двубой с бялата фланелка остава със скромния един гол за клуба. Иско и Лука Модрич направиха силни мачове, както и Федерико Валверде.

Най-красивият момент в двубоя дойде в 15-ата минута. Тони Кроос забеляза, че вратарят на "Валенсия" Чауме Доменек разговаря с футболистите пред себе си и шутира директно от корнера. Стражът боксира топката право в мрежата за 1:0 за "Реал". Това е първият гол на мадридчани директно от корнер от 23 години насам. За последно Давор Шукер вкара по този начин през 1997 г. в мач от първенството.

Снимка: Getty Images

Бедите за "Валенсия" идваха от действията на Валверде и Дани Карвахал, като именно след тяхна комбинация дойде пас към Иско, който вкара за 2:0. Третото попадение, което уби интригата в мача дойде в 66-ата минута. Лука Модрич с удар с външен фалц намери мрежата и затвърди доминацията на "Реал" на терена. Все пак "Валенсия" намери гола в добавеното време. Реферът Хил Мансано получи индикация, че има неправомерни действия в наказателното поле на Серхио Рамос и с помощта на ВАР видя, че има ръка на капитана. Дузпата беше успешно превърната в гол от Дани Парехо.

"Реал" Мадрид не познава вкуса на поражението вече 15 мача. Куриозното е, че тимът на Зидан завърши на третото място в Примера миналия сезон, но благодарение на "Барселона" и участието на каталунците във финала на Купата на Испания и първото място в шампионата, отвори вратите към "Реал" Мадрид за участие в новия турнир.

Снимка: Getty Images

Тагове: