на живо

32-годишно "младо момче" подсилва ЦСКА (ВИДЕО)

Волейболният тим на "червените" представи нов спонсор

 

32-годишният посрещач Николай Пенчев се завръща в игра у нас. Това съобщи президентът и треньор на волейболния ЦСКА Александър Попов.

Той определи бившият национал като "младо момче" за българските стандарти. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nikolay Penchev // (@nikolaypenchevv)

"Не е търсен ефектът тази добра новина да бъде факт сега. Ники Пенчев тренира от началото на подготвителния период с нас, но чакаше да види за чужбина как ще се развие бъдещето му. Но днес се разбрахме, че ще облече червената фланелка. Надявам се Ники Пенчев… по нашите стандарти е младо момче, нека помага на клуба и нас дълги години", каза той.

За последно Пенчев игра в турския Фенербахче, а преди това бе част от тимове от Украйна, Франция, Полша и Италия. 

 

Иначе ЦСКА представи нов спонсор. Клубът е подписал 3-годишен договор с компания за залози. От години клубът бе зле финансово, но успяваше да оцелява. 

Парите от новия договор обаче не са достатъчни за изграждането на нова зала. Мъжкият тим на ЦСКА и подрастващите тренират във "Васил Симов" - част от рушащия се комплекс "Червено знаме".

 

"Финансирането и реализирането на зала не е самоцел, тя е задължителна за съществуването на нашия клуб. И не, на хоризонта не се вижда. Трябва да намерим решение за реновиране или намиране на финансиране за нова зала", каза Попов. 

Снимка: cska volley

През уикенда ЦСКА, Левски, Деа Спорт и Нефтохимик ще участват в турнир в София, който ще определи носителя на Суперкупата на България.