на живо

Класата е вечна: Казийски над всички в Италия

38-годишният ветеран спечели епизод №3 срещу Алекс Николов на финалите

Матей Казийски и Тренто погледнаха смело към титлата във волейболния връх в Италия. Пред своя публика волейболистите на Анджело Лоренцети разгромиха Алекс Николов и Лубе Чивитанова с 3:0 гейма (25:17, 25:20 и 25:16) в третия мач от финалите.

Казийски и компания не срещнаха особени затруднения през цялата среща и стигнаха лесно до успеха, за да се откъснат с 2:1 победи в серията и се нуждаят от още един успех, за да триумфират със златото в италианския елит. Четвъртата среща ще бъде изиграна на 12 май (петък), а този път домакини ще са Николов и неговите съотборници.

Домакините наложиха волята си още от самото начало на първия гейм и след неговия край ликуваха с 25:17. Интригата бе жива до средата на втората част, но момчетата на Лоренцети се развихриха на бърза ръка и се погрижиха да я спечелят с 25:20. Третият гейм също премина под диктовката на тима от Тренто, който се поздрави с 25:16 и с 3:0 в общия резултат.

Казийски отново доказа своята класа и вдъхнови победителите. 38-годишният ветеран поведе колоната на реализаторите с 18 точки. Алесандро Микиелето го последва с 15.

Този път Алекс Николов не бе на нужното ниво и заби само 7 точки. Марлон Ерера и Габриел Фернандес се отчетоха с по 9.