на живо

Оцелелият в катастрофата край Ловеч се нуждае от средства

На волейболиста Павел Калев предстои животоспасяваща операция

 

Волейболистът на Олимпиец Плевен Павел Калев, който оцеля при тежката катастрофа край Ловеч, има нужда от средства за животоспасяваща операция.

На 19-годишното момче трябва да бъде поставен стент на низходящата гръдна аорта по повод дисекация. Интервенцията не се поема от Здравната каса.

Калев е студент в първи курс по медицина в Плевен.

Катастрофата стана в събота на пътя Ловеч - Плевен, недалеч от разклона за с. Слатина. Загинаха президентът и треньор на плевенския волейболен клуб - Стефка Великова (59 г.) и двама играчи на Олимпиец - Калоян Минков (23 г.) и Симеон Симеонов (25 г.).

Четвъртият - Калев, е в тежко състояние в плевенска болница с опасност за живота.

 

Стефка Великова е добре позната и в баскетболните среди. Тя е майка на бившия национал и настоящ капитан на Левски - Асен Великов, и съпруга на един от най-успешните ни треньори - Дарин Великов.

Великова върна мъжкия волейбол на Плевен на картата след близо 40-годишна пауза. За отбора на Олимпиец настоящият сезон е едва втори на това ниво в историята.

Калоян Минков и Симеон Симеонов бяха основни играчи на Олимпиец. Последният влизаше в ролята на помощник-треньор в някои срещи, работеше и с момчетата от школата на плевенчани.

Българската федерация по волейбол обяви тридневен траур заради трагедията.