на живо

Светослав Гоцев пред bTV: Няма драма, оставането в Лигата е цел №1

В залата са хората, които искат да бъдат там, убеден е волейболният национал

Светослав Гоцев пред bTV: Няма драма, оставането в Лигата е цел №1

Мъжкият ни национален отбор по волейбол записа 4 загуби в третия турнир от Лигата на нациите, игран в Орлеан. Най-болезнено беше последното поражение - с тайбрейк и след пропилени 5 мачбола срещу Куба.

Отборът на Пламен Константинов е на предпоследното 15-о място с 6 точки и геймово съотношение 10:21 преди последната надпревара. В Анахайм "лъвовете" ще играят с Германия, Сърбия, Иран и домакините от САЩ.

"Не мога да посоча точна причина за загубата от Куба и не виждам такава. Просто малшанс. При 5 мачбола беше нормално да затворим мача. Но миналото, минало. Остава ни още един турнир. На всяка цена трябва да победим поне още един съперник, нямаме право на грешка. Оставането в турнира е е цел №1", коментира за bTV централният блокировач Светослав Гоцев.

"Не мога да откроя един мач, който да е бил по-слаб от останалите. Така или иначе, не можахме да запишем победа. Има елементи, които трябва да подобрим, но като игра не беше всичко черно, имаше и доста положителни неща.

Не е чак толкова голяма драма, че сме загубили от Куба с тайбрек. Драмата е че е срещу пряк конкурент за оставане в Лигата", смята националът.

Според него след повторното завръщане на Пламен Константинов начело на отбора има импулс и мотивация сред играчите. "Вижда се старание в тренировките - в техническата и физическата подготовка. Убеден съм, че следващия турнир ще успеем да покажем добри игри и да победим някой от конкурентите ни за оставане".

Според Гоцев отборът ни би бил по-силен с включването на Матей Казийски и Цветан Соколов. Шампионът на Италия с Тренто все още не е дал отговор на Константинов ще се завърне ли в отбора след 10-годишно отсъствие, и ако да - кога. Соколов продължава да се възстановява след тежкия сезон в Русия и ще бъде на линия за европейското първенство.

Снимка: Lap.bg

"Това са играчи на световно ниво. Цецо печели в Русия, Матей - в Италия. Като обединиш такива играчи, резултатът ще е много по-добър. Реално в залата са хората, които искат да бъдат там. Напрежение няма.

Играем с чест и удоволствие за националния отбор. От медиите знам, че Цецо има физически проблем, който отшумява и ще бъде в отбора за европейското. Матей не е играл 10 години за националния отбор. Нямам комуникация с него и не знам какви са неговите желания и намерения", споделя центърът на Левски.

Снимка: Lap.bg

През април Гоцев стана баща на момиченце. Съпругата му Магдалена го дари с първородна рожба - Зарина.

"Това е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на зрял човек в положителна посока. Няма ме много в къщи и не успявам да помагам активно. Благодаря на жена ми и на баби те, които са около нас, помагат със съветват. Пожелавам на всеки да изпита това усещане", щастлив е националът.