на живо

Травма спира Светослав Гоцев за олимпийската квалификация

Ще лекува рамото си близо месец

 

Възпалено рамо няма да позволи на центъра Светослав Гоцев да защитава цветовете на България в олимпийската в предстоящата олимпийска квалификация, научи bTV.

Той ще трябва да се лекува 3-4 седмици и чак след това да започне да тренира с топка.

Травмата не позволи на централния блокировач на Левски да се включи пълноценно в мачовете от Евроволей 2023 във Варна. Тимът ни отпада снощи на 1/8-финал след 0:3 от олимпийския шампион Франция.

Снимка: cev.lu

"Преди първите мачове във Варна почувствах болка. Направеният резонанс показа възпаление, което налага преустановяване а заниманията с топка. Трябва да продължа да правя физиотерапия, която още отнеме близо месец. Много съжалявам, че ще пропусна квалификацията, защото това беше главната цел. Пожелавам успех на отбора. Благодаря на щаба, който ми гласува доверие и се надявам скоро отново да сме заедно", каза за bTV опитният национал.

По пътя към Париж 2024 нашите ще играят с Китай, Полша, Белгия, Нидерландия, Аржентина, Канада и Мексико. Турнирът е в Китай от 30 септември до 8 октомври.

Снимка: cev.lu

Най-добрите два отбора ще заслужат директно квоти за Париж 2024, а останалите ще се надяват на място на база на класирането си в световната ранглиста след края на турнира Лига на нациите през 2024 г.

За последно България игра на олимпиада през 2012-а, когато завършихме на четвърто място. българския национален отбор по волейбол за мъже участва на Летни олимпийски игри в Лондон през 2012 година, когато "лъвовете" останаха на косъм от медалите, завършвайки 4-ти.