на живо

Гръм в "Ювентус": Всички шефове хвърлиха оставки

Загубите на италианския гранд са над 200 млн. евро

Getty Images

Целият борд на директорите на "Ювентус", в това число и президента Андреа Аниели, са подали оставки от постовете, които заемат, информира телевизия "Скай Италия".

Аниели е президент на "бианконерите" от 2010-а. За времето на неговото управление отборът спечели 9 шампионски титли.

Павел Недвед, един от най-успешните чешки футболисти в последните 30 години, пък стана вицепрезидент на клуба през 2016-а.

Другите напускащи са изпълнителният директор Маурицио Аривабене, както и членовете на управата Лорънс Деброа, Масимо Дела Раджионе, Катрин Финк, Даниела Марилунго, Франческо Ронкалио, Джорджо Такиа и Сузане Хейууд.

Предполага се, че причината за оставките е лошото финансово състояние, в което се намира "Юве" в момента. Загубите са над 200 милиона евро.

Според вестник "Гадзета дело Спорт", причина може да се търси и в евентуални проблеми около прокламираната от Аниели европейска Суперлига. Вестникът съобщава, че доста от компаниите, търсени за спонсорство на проекта, са започнали да се отказват и това е внесло сериозно притеснение у инициатора Аниели, че няма да има нужния финансов размах на работа.

Новият изпълнителен директор на тима е Маурицио Сканавино. По темата от Катар, където гледа световното се включи и легендата Алесандро дел Пиеро. „Прекарах 20 години в "Ювентус", връзката ми с феновете и клуба е много дълбока. Беше прекрасно пътуване. Всяка новина за "Ювентус" е много емоционална за мен. Връщане? Не знам плановете на клуба, никой не ми се е обаждал и не знам какво ще се случи. Все още имам къща в Торино..."