на живо

Хотелът на мечтите: Да гледаш със стил любимия Юнайтед

Легенди на "червените дяволи" инвестираха във футбол и лукс

Кое е мечтаното място за отсядане сред феновете на Манчестър Юнайтед? Отговорът е лесен - хотел "Футбол".

4-звездното луксозно заведение за настаняване отвори врати през 2015 г. с много стил и блясък. Разбира се, имената на неговите собственици също са от значение. Всички те са легенди на "червените дяволи". Райън Гигс, Гари и Фил Невил, Пол Скоулс и Ники Бът инвестираха в начинанието част от парите, спечелени на терена.

Хотелът на стойност 24 милиона паунда разполага със 133 стаи, ресторант Cafe Football и... футболен терен на покрива. Освен това е разположен близо до "Олд Трафорд". Стандартната цена за стая е 89 паунда, но в дните на мачовете тя рязко скача до 299 паунда.

От тази година инвестицията вече се изплаща, а легендите прибират добра печалба при годишен оборот от 6,4 милиона паунда.

Първоначално Гари Невил купува парцела от група привърженици на Манчестър Юнайтед, които възнамеряват да построят фенклуб до стадиона. До 2011 г. са готови плановете за проектиране и изграждане на парк с футболна тематика. През ноември 2014 г. е издадено разрешението за строеж.

Теренът на покрива може да бъде наеман за любителски мачове през цялата година. Изключение са дните с мачове, когато зоната се превръща в бар и барбекю за феновете.

Комфортът на стаите е впечатляващ - огромни легла, тропически душове и безплатен минибар, зареден с ретро сладкиши. Футболът е навсякъде - включително картините по стените, тоалетните принадлежности и дори бродирани надписи върху възглавниците. Разбира се, за най-заклетите привърженици на Юнайтед са стаите с изглед към стадиона.