на живо

"Клоп е безчувствен идиот"

Мениджърът на Ливърпул се разкрещя на журналист

"Клоп е безчувствен идиот"

Британският журналист - Пиърс Морган, направил скандалното интервю с Кристиано Роналдо, след което португалецът напусна Манчестър Юнайтед, обиди мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп след 1/4-финалния мач за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед. "Дяволите" надигнаха глава и победиха драматично с 4:3 след продължения.

По време на пресконференция Клоп, който ще напусне "Анфийлд" в края на сезона, каза на един от репортерите: "Явно не сте в най-добра форма и нямам достатъчно нерви да се занимавам точно с вас сега."

Снимка: Reuters

"Клоп е ужасно безчувствен идиот и неудачник", написа Морган в социалната мрежа X.

Въпросният журналист, върху когото германецът изля гнева си, е Нилс Кристиан Фредериксен. Клоп нарече въпроса на Фредериксен "малко глупав".

"Бях много изненадан, а тези, които стояха наоколо, бяха уплашени, мислейки си "Уау, какво, по дяволите, се случи току-що?" Това продължи и след интервюто, което беше показано по телевизията. Той продължи да върви по коридора и да ми крещи. Последвах го, защото ми се стори странно. Бях много изненадан, докато някои хора изглеждаха много шокирани.

Снимка: Reuters

Попитаха ме: "Добре ли си?" Разбира се, бях добре.

Интервюирал съм Юрген много пъти. Не го познавам лично, но бях в Майнц, а по-късно и в Дортмунд и много пъти по време на престоя му в Ливърпул. Така че нашата връзка не може да се нарече лоша. Ако си добър треньор, от теб се очаква да си победител и да не обичаш да губиш.

Снимка: Reuters

Първо, отдавам го на факта, че той беше ужасно разстроен от поражението от Манчестър Юнайтед, в мач, в който отборът му водеше два пъти. Той мечтаеше за финала на ФА Къп на "Уембли" като последен си мач във Висшата лига, но тази възможност му беше отнета. Разбирам защо е толкова разстроен", каза Фредериксен.