на живо

Най-скъпите и най-богатите в "Мача на надеждата" (ВИДЕО)

Благотворителното шоу - сряда, 16:00 ч., на bTV Action, btvsport.bg и VOYO

Най-скъпите и най-богатите в "Мача на надеждата" (ВИДЕО)
 

С всеки изминал ден се приближаваме все повече и повече до едно невероятно благотворително събитие на 6 септември, а именно "Мачът на надеждата".

Водени от Стилиян Петров, на Националния стадион "Васил Левски" ще видим световни и европейски шампиони, носители на КЕШ и трофея от Шампионската лига, първенци на Англия, Германия, Италия, Шотландия и Франция, кавалери на "Златната топка", "Златната обувка" и куп други звездни отличия. Но кои са най-скъпите и кои най-богатите, които идват в София за двубоя с кауза?

Най-скъпият футболист, който ще участва в мача, е Неманя Видич. Той е оценен в най-добрата форма в кариерата си на сумата от 37.5 млн. евро. Сръбският централен защитник и бивш капитан на Манчестър Юнайтед има около 14 млн. долара нетни приходи, които го поставят на 6-то място в класацията за най-богати футболисти гости на "Васил Левски".

Вторият в класацията е един от най-добрите футболисти на България за всички времена и бивш съотборник на Видич - Димитър Бербатов. Бербо е оценен на сумата от 34.5 млн. евро в най-добрата си форма и има нетна стойност от приблизително 19.5 млн. долара, което го поставя на 5-о място в класацията за най-богати футболисти, участващи в "Мача на надеждата".

Трети в списъка е Ашли Йънг, оценен на 27 млн. евро. Действащият футболист във Висшата лига, играещ за закъсалия Евертън, има нетна стойност от приблизително 9 млн. долара, което го поставя на 10-о място сред най-богати футболисти, участващи в "Мача на надеждата".

Четвърти е бившият легендарен капитан на Манчестър Юнайтед - Рой Кийн. Кийно е бил оценен в разцвета на силите си на сумата от 25 млн. евро. Той оглавява класацията за най-богат футболист на мача с приблизителна нетна стойност от 60 млн. долара, като продължава да изкарва още поради работата си като анализатор в Sky Sports и реклами с новия резервен екип за сезон 2023/2024 на "червените дяволи".

Пети е бившата легенда на Арсенал, част от Непобедимите - Робер Пирес. Французинът е оценен на 22 млн. евро. Има приблизителна нетна стойност от 12 млн. долара, което го поставя на 7-мо място в класацията за най-богати, участващи в благотворителния двубой.

Шести е бившият капитан на друг лондонски гранд - Челси, Гари Кейхил. Централният защитник е оценен на сумата от 20 млн. евро и има приблизителна нетна стойност от 22 млн. долара, което го поставя на 4-то място в списъка с най-богатите футболисти, които ще видим в сряда.

На седмо място в класацията за най-скъпи е англичанинът Гарет Бари, оценен на сумата от 18.5 млн. евро. Неговата приблизителна нетна стойност възлиза на 10.5 млн. долара, като печели тези пари, докато играе за клубове като Астън Вила, Манчестър Сити и Евертън. Така той се поставя на 8-мо място сред най-богатите.

Осмото място при най-скъпите делят двама - Луис Гарсия и Валери Божинов. На деветата позиция също имаме дуо - Ричърд Дън и българската легенда Мартин Петров.