на живо

Епизод 3: Манифест, кръв, кауза - символите в екипите (ВИДЕО И СНИМКИ)

Къде ще сложи своята фланелка от "Мача на надеждата" Стилиян Петров?

Епизод 3: Манифест, кръв, кауза - символите в екипите (ВИДЕО И СНИМКИ)

Дигиталната поредица на btvsport, посветена на "Мача на надеждата" продължава. Благотворителният мач е на 6 септември, който bTV Action и btvsport.bg ще ви покажат пряко от 16:00 ч.

В епизод 3 ще ви покажем екипите, с които ще играят звездите и посланията в тях.

Последният мач на Стилиян в България и за България. Един специален момент за футболните фенове у нас. Легендата на националния отбор, Селтик и Астън Вила ще се сбогува с любимата си игра по начина, по който мечтаеше. С екип, който е много повече от фланелка.

"Всеки един футболист или спортист се привързва около екипа. Всеки един от нас, който е играл в такива големи мачове, в големи клубове, има усещането, че екипът се носи с гордост. Когато облечеш една фланелка - на един клуб или за кауза, трябва да я защитаваш. Това се опитваме да правим и ние", признава Стилиян Петров.

На 6 септември в „Мача на надеждата“ всички футболни звезди ще бъдат заедно в един отбор – този на доброто. Събраните средства от благотворителното футболно шоу ще бъдат използвани за лечението на хора, борещи се с онкологични заболявания.

Фланелката зад благотворителната среща е с множество символики.

"Цветовете са миксирани с цветовете на моята фондацията. Както виждате, има и червено. Това е левкемията по принцип. Доста от левкемиите са на кръвта, а червеното е символ на кръвта. Белият цвят е символ на българския национален отбор и с това, с което винаги съм се гордял, може би и моето семейство", разказва Стенли.

От екипа са се постарали и да отбележат 6 септември по достоен начин.

"В номера сме използвали един от шрифтовете от Висшата лига. От последните мачове на Стилиян Петров в Англия. Да не забравяме, че 6 септември, освен „Мач на надеждата“, тази година за 138-и път, ако не греша, ще отбележим Съединението на България. Една огромна дата в нашата история, която ние също сме опитали в някакъв фин, деликатен начин да я почетем, като сме използвали Манифеста за Съединението.

Реално в номерата е част от Манифеста. Идеята е детайлът, така че сме опитали наистина да покажем една хубава фланелка", допълва Милен Николов, който е част от организационния екип.

Срещата на 6 септември от 17.00 часа, която ще бъде излъчена пряко по bTV Action и на стрийм на btvsport.bg, ще е последният танц с футболната топка на него. Стилиян Петров.

„Когато научих за болестта преговарях за нов договор с Астън Вила. Бях на 32 години… Тогава си правиш различни планове и животът ми се обърна на 360 градуса.

Имах идея преди да завърша, да направя нещо като бенефис. На мен не ми се даде като футболист, като здрав футболист, така както много големи звезди го правят. Така, както трябва да се направи“, спомня си за мечтите Петров.

За всяка от звездите, участвали в „Мача на надеждата“, ще има специална изненада.

„Всички тези световноизвестни звезди, когато дойдат в България и когато си тръгнат, да промотират България по най-добрия начин. Това, което ние правим като нация и кауза. Защото много от тях са запознати с моята битка. Луис Гарсия и Робер Пирес попитаха какво има отзад на номерата“, разказа пред камерата на bTV бившият капитан на Астън Вила.

Стилиян Петров вече знае и къде ще остави своята фланелка след "Мача на надеждата".

"Вече имам специална рамка, която е подготвена. За едната фланелка имам човек, който иска да заплати крупна сума. Другата ще бъде окачена в моя офис, вкъщи. Там, където трябва да и е мястото“, споделя лъвското сърце на българския футбол Стилиян Петров.

Припомнете си героите, поканени от Стилиян Петров, за благотворителния мач на Националния стадион "Васил Левски" на 6 септември:

В селекцията на България, водена от Димитър Димитров-Херо, са Христо Стоичков, Наско Сираков, Мартин Петров, Димитър Бербатов, Мариян Христов, Георги Пеев, Милен Петков, Христо Йовов, Валери Божинов, Илия Груев, Радостин Кишишев, Красимир Балъков, Илиан Илиев, Здравко Здравков, Илиян Стоянов, Даниел Боримиров, Владимир Манчев, Михаил Александров, Ивайло Петков, Димитър Иванков, Росен Кирилов, Александър Тунчев, Христо Янев и Велизар Димитров.

Тимът на световните звезди ще включва Гари Кейхил (Англия), Максуел (Бразилия), Юри Джоркаеф (Франция), Гарет Бари (Англия), Гайска Мендиета (Испания), Рой Кийн (Ирландия), Хенрик Ларсон (Швеция), Робер Пирес (Франция), Луис Гарсия (Испания), Неманя Видич (Сърбия), Джо Коул (Англия), Шей Гивън (Ирландия), Стюърт Даунинг (Англия), Ашли Йънг (Англия), Алан Хътън (Шотландия), Карл Икеме (Англия), Коло Туре (Кот д'Ивоар), Ричард Дън (Ирландия), Джеймс Колинс (Уелс) и Патрик Бергер (Чехия). Отборът е поверен на легендата Мартин О'Нийл (Северна Ирландия).