на живо

Илиан Стоянов пред bTV: Левски е добре благодарение на Мъри (ВИДЕО)

„Мачът на надеждата“ е кауза! Ако напълним стадиона, ще съм най-щастливият, каза Коловати

Илиан Стоянов пред bTV: Левски е добре благодарение на Мъри (ВИДЕО)
 

"Мачът на надеждата" не е просто футболна среща на световни суперзвезди, а кауза. Това припомни един от участниците в благотворителното шоу Илиан Стоянов-Коловати при гостуването си в подкаста "За спорта без клишета". Той отправи апел към хората да напълнят стадиона на 6 септемри, за да може да се помогне на повече борещи се с онкологични заболявания.

Стоянов коментира и любимия си Левски, чийто екип носи между 2000 и 2005 г. Според Коловати, заслугата за възхода на "сините" е на бившия им треньор Станимир Стоилов, а в момента лаврите обират други.

"За първи път се прави такова събитие в България. Похвално за Стилиян. За жалост, дочувам, че продажбата на билети не върви. Имам един апел към всички фенове - не само ултрасите на отборите, но и обикновените хора. Поне в деня на мача, ако напълним стадиона, ще съм най-щастливият човек! Това е една кауза за спасяването на човешки животи.", заяви Коловати.

"Тук не става въпрос, че са дошли световни суперзвезди. Важна е каузата, заради която сме тук всички. Апелът ми е, ако може, да се напълни стадионът, за да помогнем на повече хора. Каузата е най-важна. Явно хората не могат да го разберат."

"Стилиян ми се обади, може би през март беше. Аз му казах веднага "Да, идвам със сигурност". Без значение дали ще трябва да преправям моята програма. С него се познаваме от дълги години - още от младежкия национален отбор. Заедно влязохме и в мъжкия, Херо ни взе. По лагери сме били много в една и съща стая. Хора като него рядко се намират. Не само като човек, но и като приятел - готов да помогне на всички, ако може. Той има вродени качества на лидер. Такъв не ставаш, такъв се раждаш. Това много му помага. Лъчезарен човек е, винаги усмихнат. Където и да е играе, навсякъде си е спечелил доверие."

"Аз съм готов за двубоя. Даже, ако другите не могат, ще играя 90 минути. Няма проблеми. Поддържам форма, тренирам доста. Но ще се види на мача."

Стоянов стана шампион на България с Левски два пъти - през 2001 и 2002 г, спечели и три пъти Купата на България със столичния гранд - през 2002, 2003 и 2005 г.