на живо

Мъри с призив: Съдиите да спрат с угодничеството

"Сините" посрещат ЦСКА 1948 на "Герена"

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов също коментира темата с шефа на съдиите Виктор Кашай, който е критикуван от "Ботев" Пловдив, ЦСКА и "Берое", включително и от Любослав Пенев от ЦСКА 1948. Мъри и Любо ще изведат отборите си в събота в 17:30 ч. на "Герена".

"Моето лично мнение е, че Кашай не е проблемът на българския футбол. Проблем са клубовете и хората, които злоупотребяват с власт. Трябва да търсим проблема в съдии, които опитват да угаждат на някого и в клубовете, които опитват да им влияят. Ако това спре, грешките ще бъдат по-малко", заяви Мъри.

"Има обаче разлика между грешка и нагла грешка. Това може да се реши, ако клубовете се отдръпнат и обърнат по-голямо внимание на играта си, а съдиите спрат угодничеството към определени клубове".

Снимка: Lap.bg

Нападателят Ивелин Попов със сигурност ще пропусне следващите два мача на "сините", включително този в събота, но защитникът Хосе Кордоба най-вероятно ще бъде на разположение на треньорския щаб.

"Не очаквам голяма разлика от първия мач. Очаквам тя да бъде в резултата. В първия двубой загубихме, въпреки че играхме с десет човека цяло второ полувреме. Надявам се утре да играем на добро ниво, с нашия стил и да победим. Надявам се футболистите ни да искат реванш. Всичко друго ще бъде несериозно. След като сме загубили от тях, трябва да потърсим реванш още утре", каза Мъри. В първия кръг от шампионата отборът на Любо Пенев победи "сините" с 1:0.