на живо

Алберт Попов: Яд ме е, че 20 стотни ме изкараха от играта (ВИДЕО)

"Покрай моите успехи и другите момчета са надъхани", каза скиорът

Ладислав Цветков

Българският скиор Алберт Попов заяви, че е разочарован, че само 20 стотни не са му достигнали, за да се класира за втория манш на гигантския слалом от Световната купа в Банско.

Той се нареди на 32-ра позиция след първото си спускане и остана на по-малко от половин секунда от 30-ото място, което дава право на участие във втория манш.

"Спускането ми беше добро при тези условия. С този номер пистата поддаде. Знаех, че не мога да направя време като Хиршер. Мисля, че спускането ми беше добре... Тези 20 стотни... С просто око не може да се види разликата. Разминах се с втория манш. За този сезон това е най-доброто ми класиране в тази дисциплина. Аз съм доволен. Яд ме е, че пред толкова много хора не успях да съм за 20 стотни вътре в играта", каза Попов минути след като финишира.

Той благодари на българската публика за силната подкрепа, която му оказа.

"Чувах публиката. Те ми дадоха последната сила, когато ми окапваха крачетата. Последните врати ги направих със силата, която те ми дадоха. Цялата емоция и всички тези хора много ми помагат. Мотивирам се много повече и знам, че го правя не за себе си, а за тях. Благодаря на всички, които дойдоха да ни гледат. Всички казват, че такава публика на обикновени Световни купи по принцип няма", похвали зрителите българският скиор.

Освен него по трасето днес се спусна и Йоан Тодоров. Той завърши на 51-во място.

"Забелязвам, че покрай моите успехи момчетата са много надъхани. Виждам пламък и в тях, надъхани са. В близкото бъдеще трябва да очакваме много и от тях", оптимист е Попов.

Тагове:

Алберт Попов