на живо

Арнд Пайфер с първа олимпийска титла, Анев е 37-и

Трима българи намериха място в преследването

Reuters

Първа олимпийска титла за германеца Арнд Пайфер. Той стреля безгрешно и триумфира в спринта на 10 км в биатлона в Пьонгчанг. 

Така той донесе второ злато за Германия в турнира по биатлон след титлата на Лаура Далмайер в спринта за жени вчера.

Втори е Михал Кръчмар от Чехия, а трети италианецът Доминик Виндиш.

Снимка: Reuters

Трима българи попаднаха в топ 60 и си осигуриха участие в утрешното преследване на 12.5 км. Най-добре от нашите се представи Красимир Анев, който с 2 грешки в стрелбата и изоставане от минута и 30 секунди, се класира на 37-а позиция.

Владимир Илиев е 54-и с 4 сгрешени изстрела, всичките от които на втора стрелба. Антон Сипапов е 56-и с 3 грешки на огневия рубеж.

Последният ни участник Димитър Герджиков финишира на 81-а позиция, с 2 грешки в стрелбата и изоставане от 3 минути от победителя Пайфер.

Големите фаворити се провалиха. Мартен Фуркад (Франция) завърши на осмо място, след като направи три грешки в първата си стрелба. Въпреки че повали всичките пет мишени от положение прав, той не успя да попадне сред медалистите.

Норвежките биатлонисти също започнаха с неуспех в турнира. Единствен Ерленд Бьонтегаард, който замени Бьорндален в състава на Норвегия, се нареди пети с две грешки и пасив от 17.4 секунди. Тарей Бьо е 13-и с две грешки, Емил Хегле Свендсен - 18-и с две грешки и Йоханес Тингес Бьо - 31-и с четири пропуснати мишени.