на живо

Българската федерация по автомобилен спорт отчете трудна година

Попълниха УС с хора на АДАС

bfas.bg

На фона на последните няколко турбулентни общи събрания, днешният годишен форум на БФАС мина сравнително миролюбиво. Кратък коментар по представения писмено доклад от председателя Радослав Козлеков бе последван от дебати по съдържанието му и питания относно изразходването на бюджета за 2014г.

Наложи се мнението, че това събрание е доста закъсняло като дата и би трябвало отчетът и планирането на финансите на федерацията да става най-късно до края на февруари. В залата бяха представители на 37 от общо 77 редовни АСК, като за отчета положителните вотове бяха колкото и отрицателните – по 18, а 1 се въздържа.

След обсъждане бяха направени поправки по проекто-бюджета за 2015, като събранието задължи УС да публикува всеки месец информация за направените разходи. По тяхна молба от УС бяха освободени Стоян Апостолов и Теодор Тодоров, а на овакантените общо 4 места - избрани Николай Златков, Иван Шопов, Йордан Тодоров и Петко Манолов.

Така на практика предложените от Асоциацията на действащите автомобилни състезатели (АДАС) попълнения поеха в ръцете си ръководството на автомобилната федерация.