на живо

Даниел Боримиров: Имаме договор само с Мапуку

"Пожелавам си повече юноши в първия отбор", каза спортният директор на "Левски"

bTV

Спортният директор на "Левски" Даниел Боримиров обяви, че единственото сигурно попълнение на "сините" за новия сезон е нападателят Жуниор Мапуку, който ще пристигне от "Берое".

До момента клубът не е подписвал договор с преминалия през ЦСКА румънец Серджиу Буш, но преговорите са в напреднал етап.

"Предпочитам да говоря за неща, които са факт. Трансферът на Мапуку е факт, за Буш не искам да коментирам спекулации в медиите. Говорим с няколко футболисти, но няма сигурно относно бройката. За Мапуку щом е подписал, значи виждаме перспектива в него", заяви Боримиров на честването на 103-ата годишнина от създаването на клуба.

По традиция футболисти, ръководство и фенове на "сините" поднесоха венци на местността Могилката, където е бил основан "Левски".

"Честитя празника на всички левскари в България и извън България. Ще помним винаги тази дата, защото на нея е основан нашият клуб. Пожелавам си да имаме повече внедрени юноши в нашия отбор и "Левски" да заприлича на този "Левски", който всички искаме да виждаме", каза още Боримиров.

Той увери, че треньорът Николай Митов участва активно в селекцията на нови футболисти, а играчите са мотивирани за успех във Вечното дерби, което ще се играе в неделя (28 май).