на живо

Еди Хърн: Джошуа ще покаже най-доброто си лице срещу Пулев

Промоутърът е поканил Тайсън Фюри на мача

Getty Images

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, смята, че клиентът му ще покаже най-доброто си лице срещу Кубрат Пулев. При победа на 12 декември в Лондон, Джошуа ще получи възможност да се изправи срещу сънародника си Тайсън Фюри в обединителен мач за всички пояси в тежка категория.

Преди това обаче световният шампион трябва да се справи с Кобрата.

Хърн смята, че шампионът във версия WBC Тайсън Фюри трябва да присъства на дългоочакваната битка между Джошуа и Пулев.

Снимка: Getty Images

Циганският крал дори вече е получил покана за двубоя, който ще се проведе пред 1000 зрители в зала "Уембли" в Лондон.

"Мисля, че той трябва да присъства на мача. Ако иска да се боксира с Джошуа, то трябва да е в залата, за да гледа и да си създаде мнение за предстоящия мач. Той може да пристигне директно на мача на чаша чай", коментира Хърн в интервю.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Първо Джошуа трябва да победи Пулев, никакви мисли около обединение на поясите до победата срещу Пулев. Искаме този двубой между Фюри и Джошуа да се проведе, но всичко по реда си. Видяхме как Джошуа загуби от Руис, когато ние говорехме за мач с Уайлдър. Това е всичко. Последното препятствие е Кубрат Пулев, на 12 декември", добави той.

"Антъни знае, че след победата може да се боксира за всички пояси и идеята е отлична, но това ще е труден мач. Пулев е сериозен боксьор, той тренира много здраво. Има само едно поражение от Кличко преди доста години. Технически е много добър, със страхотен удар. Джошуа трябва да го нокаутира, ще видите най-доброто лице на Джошуа срещу Пулев", добави още промоутърът.

Мачът между Пулев и Джошуа бе отлаган на няколко пъти заради пандемията от коронавирус. В крайна сметка двете страни си стиснаха ръцете за двубой на 12 декември в Лондон. Той трябваше да се проведе в "02 Арена", но бе преместен в по-малката зала "Уембли", за да има зрители по трибуните.