на живо

Футбол, шоу и добрите сърца на Бербатов, Фиго и компания на националния стадион

Най-очаквания мач за годината може да гледате днес от 18:00 ч. по bTV Action

Футболът събира, футболът обединява и футболът ще докаже още веднъж, че е най-бързият начин да помогнеш за развитието на талантливите деца днес (14 юни). След месеци усилена подготовка и организация, денят дойде! Отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго ще се изправят един срещу друг, а цялото им шоу ще може да гледате по bTV Action от 18:00 ч.

Двамата организатори не само ще зарадват публиката с присъствието на терена на националния стадион "Васил Левски" на едни от най-обичаните и титулувани играчи, а и с възможността всеки един от тези 40 000 фенове по трибуните да стане дарител в прекрасна благотворителна инициатива, поддържана от фондациите на Бербатов и Фиго. 

Снимка: Lap.bg

Българският футболист се е доказал през годините като един от големите ценители и радетели за по-добро бъдеще на най-ценния актив - децата. Бербатов и неговата фондация подкрепят млади таланти, занимаващи се не само със спорт, а и с музика и наука. Средствата, събрани от срещата днес ще бъдат вложени в по-доброто бъдеще на новото поколение.

Фиго също не спира да подпомага хора в нужда, а основните приходи на фондацията му идват именно от такъв тип събития - футболни мачове, които събират негови приятели и бивши съотборници.

Но да поговорим и за футбол!

Очаква ни грандиозен спектакъл, без аналог в България!

Доказва го списъкът с имената на играчите на двата тима. Голмайсторът на националният отбор и двукратен шампион на Англия с "Манчестър Юнайтед" залага на част от бившите си съотборници при "червените дяволи" - Рио ФърдинандРайън ГигсНеманя ВидичПатрис ЕвраЕдвин ван дер СарПол СкоулсГари Невил и Фил Невил. Феновете на българският футбол пък ще могат отново да се насладят на играта на Христо СтоичковКрасимир БалъковСтилиян Петров и Мартин Петров, а към каузата се присъединяват и Роби Кийн и Дейвид Джеймс.

Снимка: Lap.bg

Цялото това съзвездие ще бъде направлявано от любимия треньор на Бербатов - Мартин Йол.

Срещу тях на терена настъпват Луи Саха, Луиш Боа Морте, Селестин БабаяроШимао СамбросаЯри ЛитманенИван КордобаГайска МендиетаДуайт ЙоркМаксуелНуно ГомешМичел СалгадоЙенс ЛеманРоберто КарлошДекоРобер ПиресПредраг МиятовичКристиан Карембьо и Давид Трезеге. Всички те ще облекат фланелката на отбора на победителя в Шампионската лига с "Реал" Мадрид през 2002 г., четирикратен шампион на Испания и четирикратен на Италия - Луиш Фиго. Треньор ще бъде легендарният наставник на "Челси" - Авраам Грант.

Шоуто е гарантирано от хъса за победа на двамата главни действащи лица на стадиона тази вечер. Въпреки приятелският тон и приятната разходка в София пред месец, и Фиго, и Бербатов, заявиха, че искат победата на всяка цена!

Футболното зрелище започва в 20:00 ч. 2 часа по-рано е началото на нашето студио по bTV Action, което също ще остане в историята на телевизията!

Ще може да видите всяка стъпка на звездната група по софийските улици. Приятелите на Фиго и Бербатов се постараха да си спомнят цял куп забавни случки, а гостите в студиото - Поли Генова, Митко Павлов, Владимир Памуков, Тодор Шабански, Димитър Пенев и Владимир Манчев, със сигурност ще предоставят своята гледна точка за случващото се на терена и извън него пред нашия водещ Йордан Георгиев.

Изненадите не свършват до тук!

Холограми на играчите ще се „телепортират” в реално време направо върху тревата на стадиона, а децата от фондацията на Димитър Бербатов ще разкажат за своите мечти и цели.

Така че не пропускайте шоуто на националния стадион "Васил Левски" тази вечер (14 юни) от 18:00 ч. по bTV Action.