на живо

Изпратихме най-голямата група олимпийци за Рио (ВИДЕО)

Амбиции и вяра в успеха у всички участници

bTV

Най-голямата българска група олимпийци тръгна за Рио де Жанейро, където на 5 август започва най-очакваното спортно събитие за последните четири години. 

България има 214 медала от летни олимпийски игри дотук. Дали имаме основания да вярваме, че тази бройка ще нарасне през август?

Видео: 

"Искам да съм здрава и да направя своя скок", беше категорична Спортист номер 1 на България за 2015 г. - Габриела Петрова, преди заминаването си за игрите в Рио.

На въпрос на bTV дали окончателно преодоля всички драми около допинг скандала, в който беше забъркана, Петрова отговори: 

"Вече сякаш мога да кажа, че започвам да се чувствам себе си, защото не мислех, че до такава степен нещата са ми се отразили, но са оказали доста голямо влияние. Вече започвам да усещам отново себе си."

Българската представителка в бокса в категория до 52 кг. - Станимира Петрова пък не пропусна да демонстрира увереност:
"По принцип смятам всички да прегазя, без значение каква е, откъде е...", заяви 25-годишната боксьорка. 

"Това е най-големият форум. Аз не се чувствам толкова зрял, за да очаквам нещо повече от пето място", заяви от своя страна младият български представител в скока на височина Тихомир Иванов, който през този месец завърши на пето място на европейското първенство по лека атлетика в Амстердам. 

Преди заминаването си за Рио де Жанейро колоездачът Стефан Христов даде отговор защо според него беше въвлечен в скандал броени дни преди началото на олимпийските игри. 

"Явно защото са се надявали те да заминат. Според мен аз достатъчно съм се доказал и миналата година в Баку и световни първенства съм завършвал, така че мисля, че излишни бяха тези нападки", каза Христов.