на живо

Какво видяхме за пръв път в Серия "А"

Обещаващо начало на новия шампионат

Серия "А" започна. Началото на футболния шампионат на Ботуша донесе много новости със себе си. Първи хеттрик, спасени дузпи, голове на дебютанти и още много интересни събития - ето на какво станаха свидетели любителите на Калчото.

Първи хеттрик за Карлос Бака 

Винченцо Монтела записа първа победа в дебюта си начело на "Милан", но основната заслуга за трудната победа на "росонерите" беше на колумбиеца Карлос Бака. Нападателят, за когото това е първи хеттрик в Серия "А", посвети головете на сина си.

"Бях му обещал топка от футболна среща, в която съм вкарал хеттрик. Аз държа на думата си", сподели Бака. 

Първа спасена дузпа за "Супер Джиджи" Донарума

Срещата е същата: "Милан"-"Торино". Бака е реализирал хеттрик, "Милан" се е устремил към победа, минутата е 96', резултатът 3:2, но съдбата си прави шега - дузпа за "Торино". Белоти застава на точката и при гол ще хвърли в екстаз бившия наставник на "Милан" и настоящ на "Торо" - Синиша Михайлович.

Време е за "Супер Джиджи", но този път не Буфон, а Донарума. Първа спасена дузпа в професионалната му кариера! Не можеше да избере по-добър момент за нея. 

Снимка: Getty Images

Словенец за пръв път вкарва два гола в един мач от Серия "А"

Първа среща на Франк де Бур като наставник на "Интер", първо разочарование. Валтер Бирса с 2 гола в една среща... също за пръв път. Това са голове номер 11 и 12 в кариерата на крилото в Серия "А".

Интерсното е, че той е бивш футболист на кръвния враг на "Интер" - "Милан".

Снимка: Getty Images

Дебюти с голове

Първият кръг поднесе на зрителите изобилие от голове - по-точно 32. Много от тях бяха дебютни. Франк Кеси дори вкара два в първия си мач с екипа на "Аталанта", а съперникът "Лацио" също се зарадва на първите попадения на Имобиле и Ломбарди за тима от Вечния град. 

Снимка: Getty Images

За Чиро това беше първи гол с "небесно-синята" фланелка, а за юношата на "Лацио" Ломбaрди - първи изобщо, в дебюта му в елита. Нелошо начало.

Добавяме и първия гол в Серия "А" на Ахмад Бенали и това, че Гонсало Игуаин откри головата си сметка за шампиона "Ювентус".

Първи гол в шампионата

За някои футболисти радостта от първо попадение в първенството идва по-късно. Отново се пренасяме на "Атлети адзури д'Италия". Уесли Хут бележи първи гол в кариерата си за "Лацио" във вратата на "Аталанта". Андреа Петаня прави същото за "бергамаските". Оливие Нчам пък празнува първия си гол за Дженоа. 

След такова начало на сезон 2016/17, какво ли ще ни предложи вторият кръг на Серия "А"? Телевизия RING и онлайн платформата Voyo.bg ще ви покажат всичко най-интересно от него. Приятно гледане!

Тагове:

серия а