на живо

Кобрата е на британска земя (ВИДЕО)

Претендентът за световните титли в тежка категория ще се изолира до излизането на резултатите от PCR тест

Кубрат Пулев вече е на британска територия. Българинът, който на 12 декември ще се боксира с Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория, е кацнал безпроблемно в Лондон. Той ще бъде тестван за коронавирус и ще остане изолиран до утре сутрин, когато се очаква да излязат резултатите, става ясно от пост на брат му Тервел Пулев във "Фейсбук".

"Приятен полет и меко кацане до Лондон. Сега ни предстои тестване и изолиране, докато не излезнат резултатите (сутринта).", пише Тервел.

Няколко часа след кацането на Кобрата, от промоутърската агенция на Антъни Джошуа - Matchroom Boxing, публикуваха видео с пристигането на българина и показаха как му взимат тест за коронавирус.

В клипа Пулев обявява, че е във Великобритания с единствената цел да победи Антъни Джошуа.

Освен на помощта на по-малкия си брат, в зала "Уембли" Кобрата ще разчита на позната подкрепа от световна класа.

Снимка: Lap.bg

След като преди дни Пулев приветства с радост своя треньор Ули Вегнер, сега стана ясно, че българският боксьор ще бъде подкрепен в предстоящата битка и от известния кътмен Руди Ернандес. Преди няколко часа той пристигна в Лондон директно от САЩ.

Снимка: Lap.bg

"В Лондон съм единствено и само заради Кубрат. Мога да обещая, че ще дам 110% от себе си, за да видя как той става световен шампион.", заяви пред bTV Ернандес.

Той ще застане в ъгъла на Пулев в зала "Уембли", за да се притече на помощ, ако по лицето на Кобрата се появи аркада.

Ернандес е един от най-добрите в своята професия! Не за първи път той ще си сътрудничи с Пулев.

Името му нашумя покрай кървавата победа на Кобрата над Богдан Дину през март 2019 г. Тогава легендарният кътмен овладя страховита аркада на лицето на Пулев в четвъртия рунд и това му помогна по-късно да спечели мача с нокаут в седмата част.

Срещата между Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) и Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) ще се състои на 12 декември в зала "Уембли" в британската столица. Първоначално мачът трябваше да се проведе през лятото на 2020 г., но беше отложен заради пандемията от коронавирус.

Снимка: Getty Images

Разхлабването на противоепидемичните мерки във Великобритания направи възможно присъствието на публика в залата. 1000 човека ще могат да гледат сблъсъка за световните титли, а билетите са в продажба от петък (4 декември). За жалост само хора с постоянен адрес в Англия ще могат да влязат в залата.