на живо

Кое е най-оспорваното футболно първенство в Европа?

Четири отбора се борят за титлата кръг преди края

Getty Images

Моментът е такъв - всички футболни първенства в Европа са към края си! В голяма част от тях шампионите са ясни. В други, като испанската Примера дивисион и френската Лига 1, битката ще се води докрай! 

И докато на Пиренейския полуостров шансове за титлата имат двата мадридски гранда - "Атлетико" и "Реал", а във Франция спорът е между "Лил" и "Пари Сен Жермен", в една страна претендентите са цели 4!

Става дума за Албания. Кръг преди края на елитната тамошна "Лига Супериоре" нищо не е ясно. 

На 26 май ще се изиграе последния 36-ти кръг. Лидер в момента е "Теута" от Драч с 63 точки. Толкова обаче има и "Влазния" от Шкодра. След тях в класирането е "Партизани" от Тирана с 62 точки, а с 61 е "Лачи" от Ляч.

В сряда "Теута" играе с последния в класирането "Аполония", "Влазния" приема "Лачи", а "Партизани" ще се изправят срещу предпоследния "Бюлис". 

Снимка: Getty Images

В Албания клубовете в елита са 10, като играят по 4 мача помежду си през сезона. Първият в класирането има право да играе в квалификациите за Шампионска лига, а вторият и третият - в пресявките за Лига Европа. 

Снимка: Getty Images

От четирите борещи се за първото място отбори "Партизани" е най-титолуваният. Тимът е ставал шампион на страната 16 пъти, за последно през сезон 2018/2019.