на живо

Кристиан Карембьо и Давид Трезеге излизат срещу тима на Бербатов на 14 юни (ВИДЕО)

Световните и европейски шампиони с Франция ще се включат в тима на Луиш Фиго

Getty Images

Дните до най-чаканото футболно събитие у нас – благотворителното шоу на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на 14 юни на националния стадион „Васил Левски”, което ще бъде излъчено и пряко по bTV Action от 18:00 ч., вече се броят на пръсти. Отборите тренират, изненадите за зрителите са почти готови, а двамата организатори не спират да разкриват нови имена, които са съпричастни към страхотната им кауза и ще пристигнат в София.

Бербатов и Фиго категорично заявиха, че ще се борят за победа, въпреки приятелския дух в срещата. За това не е изненада, че двамата се опитват да привлекат опитни и титулувани футболисти в своите отбори.

Българинът залага на опита, който има на терена заедно с бившите си съотборници в „Манчестър Юнайтед”. С какво ли ще противостои Фиго? Със златни медали и трофеи!

Снимка: Getty Images

В неговия тим се включват двама световни и европейски шампиони с Франция – Криситан Карембьо и Давид Трезеге. Те са част от отбора на „петлите”, който триумфира през 1998 г. на Мондиала, а две по-късно на първенството на Стария континент.

Снимка: Getty Images

Карембьо има в кариерата си два трофея от Шампионска лига с „Реал” Мадрид (1998, 2000 г.), шампионска титла на Франция с първия си професионален клуб „Нант” (1995 г.) и две титли от гръцкото първенство в „Олимпиакос” (2002, 2003 г.).

Едно от най-високо оценяваните му постижения обаче е … бракът със словашката манекенка Адриана Скленарикова. Двамата се срещат в самолета от Париж до Милано през 1998 г., а месеци по-късно вече официално са семейство. Приказката на двамата обаче завърши през 2011 г., когато официално обявиха развода си.

Снимка: Getty Images

Далеч не толкова публичен е личния живот на другия футболист, който ще подсили нападението на тима на Фиго – Давид Трезеге. Той е роден във Франция, но ще е израснал в Буенос Айрес, където започва и футболната му кариера.

Снимка: Getty Images

На клубно ниво най-доброто му представяне е с фланелката на „Ювентус”, къде играе цели 11 сезона . С „бианконерите” той печели две титли на Италия (2002, 2003 г.), а през 2003 г. участва на финал в Шампионската лига, когато отборът му губи от „Милан”.

Трезеге има още две титли на Франция с „Монако” (1997 и 2000 г.).

Снимка: Getty Images

Двамата ще се включат в тима на Луиш Фиго и ще се присъединят към Иван КордобаГайска МендиетаДуайт ЙоркМаксуелНуно ГомешМичел СалгадоЙенс ЛеманРоберто КарлошДекоРобер Пирес и Предраг Миятович.

Със сигурност обаче те ще имат сериозни конкуренти на терена в лицето на  Христо СтоичковКрасимир БалъковСтилиян ПетровМартин ПетровРоби Кийн, както и бившите си съотборници на Бербатов в "Манчестър Юнайтед" - Рио ФърдинандРайън ГигсНеманя ВидичПатрис ЕвраЕдвин ван дер СарПол Скоулс и Гари Невил.

Сблъсъкът ще бъде епичен! А всичките приходи от мача на 14 юни на стадион „Васил Левски” ще отидат за благотворителните каузи на фондациите на Бербатов и Фиго.

Срещата може да гледате пряко от 18:00 ч. по bTV Action.