на живо

Кубрат Пулев пред bTV: Имам сили за още 12 рунда (ВИДЕО)

"От тук нататък гледам към световната титла", каза Кобрата след победата над Фюри

Lap.bg

Кубрат Пулев заяви, че може да изиграе още един мач минути, след като слезе от ринга като победител от срещата с Хюи Фюри, която го направи първи претендент за титлата на IBF в тежка категория. 

В препълнената "Арена Армеец" Кобрата записа 26-а победа в професионалната си кариера, след като доминираше в труден мач срещу британеца, но показа по-добра форма и по-умна игра.

"Имам сили за още 12 рунда! Концентрацията беше много важна, противникът бе супер неудобен. Имах много по-точни и тежки попадения. Последните рундове почти го отчаях и той рухна психически. Не го нокаутирах, но просто го отчаях", заяви Пулев специално за bTV минути след като съдията вдигна ръката му.

Той не пропусна да благодари за горещата подкрепа на своите над 11 000 фенове по трибуните в залата, които не спряха да скандират името му по време на цялата среща. 

Следващото предизвикателство за българския боксьор е мач с шампиона Антъни Джошуа. Пулев е в познат позиция като първи претендент за титлата в тежка категория. През 2017 г. Кобрата трябваш да се боксира с британеца, но дни преди мача получи контузия и се отказа.

"Оттук нататък към световната титла. Няма да съм така, ще бъда още по-силен. Постоянно се самоусъвършенствам! Обичам хората и те ме обичат, защото винаги казвам това, което мисля", каза Пулев.