на живо

Лукс на колела - автобус за 750 хил. евро превозва ПСЖ

Скъпото возило беше докарано след три дни път, за да вземе играчите специално от летището до хотела им в София

DR

Всеки път, когато той се появи на входа на "Парк де Пренс", феновете започват да пляскат и да махат.


Не, не говорим за Единсон Кавани или за някоя друга звезда на ПСЖ, а за буса, който ги превозва.

Той се вижда отдалеч, заради огромните си размери. Изрисуван е с клубните цветове – синьо и червено, и на него има послания като: „Горди сме, че сме парижани” и „Нека имаме по-големи мечти!”.

От 2013 г. френският клуб пътува със специален модел автобус на компанията MAN. Миналата седмица, вестник “Le Parisien” ни разказа по-подробно за луксозното превозно средство.
Снимка: Le Parisien
Автобусът е дълъг 15 метра и е с капацитет до 44-ма души. В него въобще не се седи със свити крака и няма никаква опасност гърба ти да се схване. Седалките на футболистите и щаба са кожени и са с цветовете на ПСЖ.

Подглавниците се накланят, за да създадат максимален комфорт на пътуващите, а пред всеки има и видео екран. На някои места дори има и вградена конзола за видеоигри.
Цената на возилото е колосалните 750 000 евро. Машината е оборудвна със сателитна антена и изненадващо или не разполага с мини кухня. За превоза на ПСЖ се грижат трима шофьори, които понякога биват ангажирани едновременно за по-дълги дистанции.

Тази вечер автобусът ще закара ПСЖ от хотела им до националния стадион "Васил Левски" където възпитаниците на Унай Емери ще се изправят срещу българския шампион "Лудогорец" в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят е с начален час 21:45 и ще бъде предаван пряко по bTV Action. Студиото преди срещата започва в 20:00 ч.