на живо

Минимална победа осигури историческо класиране на Полша

"Дружина Полска" ще участва във фазата на елиминациите за първи път на Европейско първенство

Getty Images

Полша победи Украйна с 1:0 в последен мач от трета група на Европейското първенство по футбол във Франция. Единственото попадение в срещата отбеляза Блашчиковски.

Резултатът класира поляците напред в турнира за първи път в историята на тима, докато украинците напускат състезанието без нито една точка и отбелязан гол.

Срещата очаквано започна с натиск на фавотира Полша. Първото по-чисто положение в мача беше за Милик. Левандовски също не можа да отбележи и стреля над вратата в 4-та минута. Украинците организираха няколко атаки, но вратарят на Полша не беше затруднен.

Снимка: Getty Images

Звездата на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски беше най-активен в следващите минути. В 38-та минута Коноплянка имаше шанс да отбележи, но не се ориентира добре в наказателното поле на Полша.

Снимка: Getty Images

Първата част завърши при нулево равенство.

Първото попадение в срещата дойде в 54-та минута. Резервата Блашчиковски остана непокрит в наказателното поле на Украйна и прати топката във вратата за 1:0.

Снимка: Getty Images

Милик имаше отлична възможност да удвои преднината, но не успя да намери вратата на Пятов от близко разстояние.

Мачът продължи с положения и пред двете врати и няколко груби нарушения. Зозуля можеше да изравни в 80-та мунита, но ударът му с глава излезе в аут. Украинците бяха по-активни до края на срещата и търсеха попадението по-активно, но в крайна сметка "Дружина Полска" излезе краен победител от срещата.

Снимка: Getty Images

На първо място в трета група е отборът на Германия, който победи Северна Ирландия с 1:0. Полша отстъпва на "бундестима" по голова разлика.

Състави:

Украйна: Пятов, Федетски, Хачериди, Кушер, Бутко, Ротан, Степаненко, Ярмоленко, Зинченко (Коваленко), Коноплянка, Зозуля (Тимошчук)

Полша: Фабиански, Ционек, Глик, Паздан, Йеджейчик, Капустка (Гросицки), Криховяк, Желински (Блашчиковски), Йодловиец, Милик (Стацински), Левандовски