на живо

Моуриньо - от Специалния към Победения

Пореден мач - поредна загуба за "Манчестър Юнайтед"

Загубата на "Манчестър Юнайтед" от "Уотфорд" в неделя е трета поредна за клуба в рамките на осем дни. Това накара статистиците да се разровят и да проверят кога за последен път мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо се е превръщал от Специалния в Пак загубилия.  

Отговорът е - 2006 г. Португалският треньор загуби 3 пъти поред и с "Челси" миналата година, но тогава едно от пораженията беше след изпълнение на дузпи. 

Моу погледна философски на нещата, като сподели, че късметът рано или късно ще се усмихне на тима му. Все пак Специалния няма да може да се отърве от критиките за липсата на дисциплина и ред, характерни за клубовете, които води. 

Несигурността около ролята в срещата на Уейн Рууни задълбочава проблемите на Жозе. Нападателят започна с второстенна роля в двубоя, най-вероятно за да се позволи на Пол Погба да играе в по-предни позиции. 

Топреализаторът на Англия не изглеждаше комфортно, като даваше грешни пасове и закъсняваше в единоборствата. След почивката, когато "Юнайтед" гонеше изравнителен гол, Рууни заигра по-напред и подобри представянето си. 

Специалистите предполагат, че когато Моуриньо нарежда отбора си, няма да включва англичанина и Погба едновременно, защото позициите и функциите им на терена се припокриват. 

Въпреки че удари напречната греда, французинът беше засенчен от Етиен Капу, който блестеше по време на цялата среща за "Уотфорд" и се отчете с гол за неочакваната победа на "стършелите". 

За пореден път "червените дяволи" бяха наказани за индивидуални грешки, които костваха на отбора не само гол, вкаран от Камило Сунига, но и лека и ненужна дузпа.

"Вторият гол беше след невероятна грешка", избухна Моуриньо. "Знаем, че трябва да пресираме и да не позволяваме на противника да е с топка в крака, особено в наказателното ни поле. Знаехме също, че халфовете ще атакуват от задна линия, както стана при първия гол, а допускането му е още една индивидуална грешка."

"Няма как да контролирам и да подобрявам представянето на съдиите и помощниците им, за това не мога да бъда критичен към тях. Късметът? - Той ще дойде рано или късно", каза Моуриньо. 

Друг проблем за Специалния е липсата на грешки при големия му съперник Пеп Гуардиола. Испанецът и клуба му имат 8 поредни победи, откакто той е на поста, като отборът му играе със свобода и лекота, напомняща на тази в "Барселона".

В сряда, след трите поредни загуби, на "Юнайтед" предстои сблъсък с четвъртодивизионния "Нортхемптън" от турнира за купата на лигата. Всичко друго освен победата за елитния клуб е немислимо и ще доведе до сериозни сътресения.