на живо

ПСЖ показа на "Селтик" реалностите в Шампионска лига (ВИДЕО)

Неймар, Мбапе и Кавани "разсипаха" защитата на шотландците за 0-5

БГНЕС

Пари Сен Жермен съсипа "Селтик" с 5-0 в гостуването си в Глазгоу в откриващ мач от група 2 на Шампионската лига. Парижкият тим не остави никакво съмнение в превъзходството си над шампиона на Шотландия и нанесе най-тежката загуба на "детелините" като домакини в цялата им европейска история.

Неймар вкара първия гол за ПСЖ в 19-та минута на срещата след бърза контраатака започнала почти от наказателното поле на гостите. 15 минути по-късно Килиан Мбапе отбеляза второ попадение след центриране отляво и неуспешно замахване към топката на Кавани.

В 40-та минута и третият звезден член на атаката на ПСЖ се разписа. Кавани бе съборен в наказателното поле и от отсъдената дузпа вкара за 0-3.

Втората част започна с нова доминация на гостите, които обаче лековато пропускаха шанс след шанс. Така се стигна до 83-та минута, когато пробив на резервата Юлиан Дракслер отдясно завърши с остро центриране и автогол на Микаел Лустиг.

Почти веднага след това Единсон Кавани направи 5-0 с много прецизен удар с глава. Това бе 9-ти гол за сезона за уругваеца във всички турнири.

В другия мач от група 2 "Байерн" Мюнхен победи "Андерлехт" с 3-0 и застава на второ място след Пари Сен Жермен след първите мачове от груповата фаза.

Ето най-интересните мигове на "Селтик парк":