на живо

Разследват 10 хървати за нападението над фенове на "Левски" (ВИДЕО)

Всички арестувани българи са освободени

Десет са заподозрените хърватски фенове за умишления палеж на автомобил на привърженици на "Левски" в Задар. В момента текат разпити, като извършителите са заплашени от 5 години лишаване от свобода. 

Междувременно стана ясно, че всички наши сънародници вече са освободени от полицията в града и ескортирани до българската граница. Само един обжалва глобата си, наложена му за алкохол при проверка пред стадиона в Сплит.

"По информация от българското посолство в Загреб към настоящия момент са освободени всички български граждани, задържани през изминалите две денонощия преди футболната среща между "Левски" София и "Хайдук" Сплит в град Задар, Хърватия. Те вече пътуват към България", се казва в съобщението на МВнР.

"По наша информация, конфликтът тръгва от четирима българи, които са се конфронтирали с група хърватски младежи в сряда вечер, около 23 часа. Автомобилът им е бил запален, а те са били още вътре, но са успели да излязат и да се отърват без наранявания. Имаме десет заподозрени лица, които са в ареста. Очаква ги 5 години затвор, ако обвиненията бъдат доказани", каза представителят на полицията в Задар Елис Жодан.