на живо

Роналдо изпревари Дел Пиеро за нов рекорд в Шампионската лига

Носителят на три "Златни топки" вече е №1 по вкарани голове от пряк свободен удар

Кристиано Роналдо няма спирка. Португалецът счупи поредния рекорд в Шампионската лига. Футболистът на "Реал" Мадрид изпревари Алесандро Дел Пиеро в класацията за отбелязани голове от пряк свободен удар - 12 за португалеца срещу 11 за бившият капитан на "Ювентус".

Кралския клуб губеше с 0:1 минута преди края на редовното време, но постигна обрат с попадения на Роналдо и Алваро Мората. "Късната победа трябва да бъде предупреждение към отбора", коментира Кристиано след срещата.

Португалският национал добави, че "Реал" трябва да бъдат далеч по-агресивен на "Сантяго Бернабеу", защото в противен случай съперниците ще пристигат с твърде голяма увереност.

"Нашият тим е способен на подобни неща и е правил късни обрати и преди. Това е част от мистиката на този стадион, но ние трябва да приемем случилото се за предупреждение".

"Аз лично не се изненадах от играта на "Спортинг" Лисабон. Не можех и да се зарадвам на попадението, защото този отбор ми даде път и заради него съм тук. Винаги ще го нося в сърцето си", допълни Роналдо.

Треньорът на мадридчани Зинедин Зидан поздрави играчите за показания дух: "Вярвахме до последно, че можем да обърнем резултата. Не се предадохме и бяхме възнаградени с победата".