на живо

С феновете напред: Как в Германия купиха 182 612 билета за спасението на любимия тим

Привържениците на "Локомотив" Лайпциг се обединиха в мач срещу "невидим съперник"

Twitter

Феновете са най-големият актив на един футболен клуб. В тежки времена като тези, причинени от пандемията от коронавирус, обединението и подкрепата на запалянковците е по-нужна от всякога.

Германският "Локомотив" Лайпциг знае това много добре...

На 19 март, след спирането на футболните първенства, клубът обяви инициатива за продажбата на виртуални билети за мач срещу "невидим съперник". Срещата се състоя на 8 май и постави един своеобразен европейски рекорд за най-посетен мач. За двубоя бяха продадени 182 612 билета, което е подобрено постижение на "истинския" мач от 1937 г. между националните отбори на Шотландия и Англия. Тогава на "Хампдън парк" в Глазгоу присъстват 149 547 души, хвалят се от четвъртодивизионния тим на официалната си страница.

Билетите стрували по едно евро и се разпространявали в официалния фен магазин на клуба, а дарения пристигнали от всички краища на света.

Клубът от Саксония побеждава "невидимия съперник" с категоричното 5:0. "Гостите хвърлиха бялата кърпа на полувремето", изтъкват от "Локомотив" Лайпциг.

С постъпилите средства нискоразредният тим ще диша малко по-спокойно, поне до нормализирането на обстановката и овладяването на пандемията.

Снимка: Twitter

Всъшност мaчът c нaй-мнoгo фeнoвe нa саксонците e oт 1987 г., кoгaтo нa "Цeнтрaлщaдиoн" в Лaйпциг гocтувa фрeнcкият "Бoрдo" в полуфинал от КНК, който cъбирa нeвeрoятнитe 120 000 фeнoвe пo трибунитe.