на живо

Станкович се кара на футболиста със свалени шорти: Затвори си устата и празнувай!

"Гобелич ще съжалява за стореното", сигурен е треньорът на "Цървена звезда"

Мачът за Купата на Сърбия между "Цървена звезда" и "Партизан" ще се запомни не само с триумфа на "червено-белите", а и с редица грозни сцени по време на изпълнението на дузпите. 

В лоши "главни герои" по време на срещата се превърнаха вратарят на "Партизан" Владимир Стойкович, който изпусна нервите си и бутна с топка в лицето съперников футболист, както и Марко Гобелич от "Звезда", който празнува със... свалени шорти.

Кадрите веднага обиколиха не само балканските, но и световните медии. Към тях равнодушен не остана и треньорът на "червено-белите" - бившият футболист на "Лацио" и "Интер" Деян Станкович. Веднага след като футболистите на двата тима бяха разтървани, той събра всичките си играчи и им изнесе лекция не само за шампионския дух, но и за правилното поведение.

"Момчета, момчета, малко внимание. Дръжте се прилично, когато се радвате. Затваряш си устата, взимаш си медала, а в съблекалнята си пускаш музика. Тихо! Разбрахте ли? Да бъдем хора!", каза Станкович. 

След мача треньорът, който през 2010 г. като футболист триумфира в Шампионската лига с фланелката на "Интер", заяви категорично:

"Гобелич със сигурност ще съжалява за стореното, когато се събуди утре. Мога само да се извиня от мое име и от това на "Цървена звезда". Случват се такива неща. Не си мислете, че го оправдавам. Не ме разбирайте погрешно. Сега искам да се прибера вкъщи, да си почина и да правя неща, които не са свързани с футбола. Сигурен съм, че ще се извини, когато види какво е направил", каза Станкович пред журналисти. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marko Gobeljic (@gobeljamg7)

Бившият сръбски национал успя да изведе "Звезда" до първи домашен дубъл (Титла и Купа на страната) от 2007 г. насам.

Самият Гобилич все още не се е извинил за действията си. Неговата половинка - певицата Катарина Груич, обаче се оплака, че феновете на "Партизан" я тероризират в социалните мрежи и я заливат със заплахи и неприлични съобщения.