на живо

Стефка Костадинова към олимпийците: Искам да ви дам цялата си сила

"Вие бяхте най-красивите на откриването", каза председателката на Българския олимпийски комитет

БОК

Председателят на Българският олимпийски комитет Стефка Костадинова посети българската делегация в Пьонгчанг и пожела успехи на родните представители в Южна Корея. На срещата присъстваха почти всички български олимпийци от отборите по биатлон, ски-бягане, сноуборд и шейни.

„Искам да ви дам цялата сила, която имам. Ето че дойде време за най-истинските и престижни стартове. Всеки един от вас вече е победител щом е тук на Олимпиадата, сред най-добрите в света. Вие преминахте тежки квалификации и пресявки и в Пьонгчанг можете само да спечелите. Искам да ви окуража, да ви пожелая да сте силни и горди като българи. Стартът е равен за всички, ще ви подкрепяме всячески, целият български народ ще бъде с вас. Желая ви успех и късмет в предстоящите стартове,“ каза Костадинова.

Снимка: БОК

Тя се похвали, че по време на церемонията по откриване на 23-ите зимни олимпийски игри е получила много поздравления за визията на българската делегация и пожелания за успех от своите колеги. 

Снимка: БОК

"Бяхте най-красивите на стадиона по време на дефилето на нациите. Всички ме поздравяваха в официалната ложа за начина, по който изглеждаше нашата делегация на парада и пожелаваха успех на България,“ каза световната рекордьорка на скок височина.