на живо

Те не са палави деца! Общата им възраст е 35 години! (ВИДЕО)

Хасбула Магомедов и Аксаб Тамаев страдат от генетично заболяване

В последните дни в социалните мрежи истински хит е видео с две деца, които много искат да се сбият. Техните имена са Хасбула Магомедов и Абду Розик и вече са истински звезди. 

Истината обаче е друга. Не, те не са палави деца с неизчерпаема енергия, които много искат да станат боксьори или ММА бойци, когато пораснат.

Общата им възраст е 35 години. Хасбула, известен като Малкия Хабиб, е на 18 години. Абду е на 17. Двамата са високи съответно 90 см и точно 1 м. А причината е в генетично заболяване, което не позволява да развият ръст като на връстниците си.

Розик е от Таджикистан. Израснал е в изключително трудни условия. Семейството му е бедно. Родителите му не са имали пари, за да организират лечението му и той страда и от проблеми с метаболизма. Преди години Розик тежи само 12 кг. 

Освен с бойни изкуства, Абду се занимава и с музика. Ръка му подава рапърът Барон, който го води в столицата Душанбе и плаща нужното му лечение. 

Хасбула Магомедов е част от антуража на Хабиб Нурмагомедов - бившият ММА шампион от Дагестан. От профила му в "Инстаграм" става ясно, че обича луксозния живот и колите.

И докато редица потребители в социалните мрежи се забавляват със заканите на двамата и се радват, че вече започна организацията за техен ММА сблъсък, други смятат тези действия за неправилни. Като Асоциацията на малките хора в Русия.

"Това не е правилно. Те двамата ще спечелят пари и то заради някакво шоу, в което хората ще им се смеят. Това не сериозно, не е спорт, не е етично. Грешно е! Нека участват в истински мач - джудо, карате, а не в това нещо, което просто трябва да кара публиката да се смее. Такива събития са обида за спортистите с нисък ръст. Те се нуждаят от подкрепа, а не от такова нещо", заяви Уляна Попаляна, която е председател на асоциацията на спортисти с нисък ръст.