на живо

Александър Везенков: Оставих НБА напълно зад гърба си (ВИДЕО)

Все едно не съм си тръгвал от Олимпиакос, щастлив е най-добрият българския баскетболист

 

Гръцкият гранд Олимпиакос (Пирея) се готви за новата тежка година в Евролигата и Александър Везенков говори пред камерата на колегите от Sportal.gr за целите на клуба, както и за завръщането си в клуба.

Олимпиакос достигна 3 поредни финални четворки в Евролигата, но не е "вкусил" радостта от европейския трофей. Отборът от Пирея направи много трансфери, подсили се на всички позиции и е готов да преследва всички цели в една много важна година, когато тимът от Пирея навършва 100 години.

Едно от големите летни трансферни попълнения на отбора, който познава Олимпиакос много добре и е дал много на клуба - Саша Везенков, който след година в НБА се завърна в Пирея, за да направи разликата и да помогне на "червено-белите" да постигнат целта си.

Снимка: www.gazzetta.gr

Българският национал, който след приятелските срещи показа, че все едно не е пропуснал и ден тук, говори преди новия сезон, но и за това как се чувства отново в клуба.

 

"Добре, не мога да кажа, все едно не е минал ден. И аз се адаптирам, определено е по-лесно, защото съм бил тук, познавам хората. Но аз съм в нов отбор. Трябва да се учим един от друг и работим усилено, за да го постигнем."

Опции в отбора

"Разбира се, защото добре, винаги ще има тази дилема. Ако е благословия, ако е проклятие, ако е нещо. Смятам го за благословия. Нека бъдем здрави, имаме много мачове и мисля, че имаме всички ресурси, за да бъдем там, където трябва."

За Йоргос Барцокас

"Познаваме се. Знаем, че ще извика, ще каже, той е силен характер, но знаем и какво трябва да направим, за да успеем. Така че мисля, че всичко ще бъде наред."

Една година в НБА

"Много опит и различен поглед. Видях друг аспект на спорта. Научих много и го оставих напълно зад гърба си и съм готов за новите факти, които ми предстоят."

 

За любовта на феновете на Олимпиакос

"Хора, както казах, получих много съобщения в социалните мрежи и когато си тръгнах, и когато се върнах, но и когато бях там. Те показват любовта си, показват любовта към отбора и това нещо е много красиво.

Снимка: www.gazzetta.gr

Имах много време от май нататък бях в Гърция по работа и феновете, не само от Олимпиакос, но и привърженици от други отбори и обикновени фенове на баскетбола, ме спираха, искаха снимки, поздравяваха ме.

Това ме накара да се почувствам добре, защото очевидно хората на Олимпиакос са тук, подкрепят отбора, играчите и им благодаря за любовта, която ми показаха. Хубаво е!

Кое прави Олимпиакос различен?

"Мисля, че химията, хомогенността, твърдостта, всичко, което характеризира този отбор. През последните три години нещо липсваше, за да дойде титлата, надяваме се тази година да имаме всичко, за да успеем."

Целите

"Нямам индивидуални цели. Индивидуалните цели ще дойдат само чрез отборен успех. Преди всичко това е отборът и определено искам да бъда добър, определено искам да помогна. Гоним всички титли. Казвал съм го и ще го кажа отново, нищо по-малко. Трябва да се борим, няма да стане само с думи. Изисква се много работа, смирение и да отидеш да ги завладееш."

100 години Олимпиакос

Снимка: Instagram

"Искаме феновете до нас, знаем колко много обичат отбора от 100 години и заедно можем да постигнем целите си. Не съм роден фен на Олимпиакос, разбира се, за да бъда напълно честен, но се привързах към този свят. Свързах се с този отбор, това е семейство... Това означава страст, означава себеотрицание..."